La o zi dupa ce a devenit primul sportiv roman din afara fotbalului care a castigat doar din premii suma de patru milioane de dolari, Andrei Pavel s-a calificat in turul secund al probei de dublu de la Australian Open. impreuna cu cehul Tomas Berdych
La o zi dupa ce a devenit primul sportiv roman din afara fotbalului care a castigat doar din premii suma de patru milioane de dolari, Andrei Pavel s-a calificat in turul secund al probei de dublu de la Australian Open. impreuna cu cehul Tomas Berdych, constanteanul - care a acumulat pana acum in cont suma de 4.008.229 dolari (30.000 de dolari fiind proveniti din premiile acumulate pana acum la Melbourne) - i-a invins, intr-o ora si 23 de minute de joc, cu 7-6, 6-4 pe Ivo Karlovic (Croatia) si Tom Vanhoudt (Belgia).
Cel mai probabil, in faza urmatoare a competitiei, Pavel si Berdych ii vor intalni pe australienii Wayne Arthurs/ Paul Hanley, desemnati cap de serie numarul 8. Acestia vor juca astazi in primul tur.
A doua victorie romaneasca a zilei de ieri a fost obtinuta de Andreea Vanc. impreuna cu Eva Birnerova (Cehia), timisoreanca a ajuns in faza secunda a competitiei de dublu, dupa ce a dispus cu 7-5, 6-7, 6-2 de cuplul ceh Iveta Benesova/ Kveta Peschke. Partida a durat 2 ore si 14 minute. Urmatoarele adversare vor fi Cara Black (Zimbabwe) si Liezel Huber (Africa de Sud), cap de serie numarul 2.
Astazi, Pavel si Hanescu vor incerca sa se califice in turul trei al competitiei de simplu. Pentru Andrei, desemnat cap de serie numarul 17, meciul de azi ar putea fi o simpla formalitate. Adversarul sau, americanul Bobby Reynolds, este practic un necunoscut, care a ajuns pe tabloul principal dupa ce a trecut de calificari si este de asteptat ca experienta superioara a romanului sa faca diferenta. Hanescu, insa, va avea o misiune foarte dificila. El se va afla fata in fata cu unul dintre cei mai valorosi jucatori din circuitul mondial, britanicul Tim Henman, care in Australia a fost desemnat al optulea favorit. in fine, a treia prezenta romaneasca a zilei de azi este cea a veteranei Ruxandra Dragomir Ilie, care va juca in primul tur al probei de dublu, unde face pereche cu canadianca Maureen Drake.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.