Libertatea: Raluca, cum a decurs operatia de cezariana?
Raluca Moianu: Operatia s-a desfasurat in cele mai bune conditii, iar eu am fost treaza tot timpul. Totul a decurs foarte bine si asta datorita doctorului Vladareanu care m-a ingrijit pe
Libertatea: Raluca, cum a decurs operatia de cezariana?
Raluca Moianu: Operatia s-a desfasurat in cele mai bune conditii, iar eu am fost treaza tot timpul. Totul a decurs foarte bine si asta datorita doctorului Vladareanu care m-a ingrijit pe toata perioada sarcinii si care a avut atata grija de mine. Nici nu stiu cum voi putea sa-i multumesc vreodata...
Care au fost sentimentele care te-au incercat in timpul operatiei?
in primul rand, iti dai seama ca am fost foarte emotionata. Eu am ales sa fiu treaza in timpul operatiei, pentru a auzi primul planset al Marei. Nu ca nu mi-as fi recunoscut fetita, dar n-as fi vrut sa ma gandesc nici o clipa ca nu o vad prima si ca cine stie ce s-ar putea intampla... Sa nu ma trezesc cu alt copil, mai stii (rade)? Mara am impresia ca a inceput sa planga chiar cu putin inainte de a fi scoasa de tot. Asa ca a primit fara drept de apel nota zece din partea medicilor. Mi-au dat lacrimile de fericire, m-am uitat la Mario (sotul Ralucai, n.r.) si abia dupa ce am vazut ca fetita este in siguranta m-am mai linistit. Doar Mario a fugit cat l-au tinut picioarele dupa asistentele care o duceau pe Mara in salonul de nou-nascuti pentru a se asigura ca este fata intr-adevar. Auzise el de tot felul de cazuri in care unii parinti se asteptau sa aiba fata, ca asa li s-a spus la ecograf, si pana la urma s-au trezit cu baiat... Amandoi ne doream fata, dar nu mai conta acum decat sa fie un copil sanatos.
Cum te simti ca proaspata mamica?
Trebuie sa recunosc ca nu este deloc usor. A fi mama este un job pentru care oricat de mult citesti nu poti fi pregatita pana in momentul in care ti se intampla, dar stiu ca sunt o mamica fericita si vesela si asa voi fi si de acum inainte. Promit! Chiar daca mai tarziu ne-am gandit sa apelam la ajutorul unei bone, acum, in primele luni, voi sta lipita de Mara. Este foarte important acest lucru pentru amandoua. Chiar a doua zi dupa nastere i-au dat voie cu mine in salon, am alaptat-o. Este o splendoare de fetita!
Cu cine seamana?
Un lucru e sigur: are ochii albastri ca ai lui Mario, asa cum mi-am dorit eu. si cred ca asa vor ramane. in rest este mai greu sa ne dam seama acum, dar are cate ceva de la amandoi.
in spital cum ai fost tratata, te-a recunoscut lumea?
Toti cei care s-au ingrijit de mine au fost minunati si le multumesc din suflet. Eu am fost tinuta "in secret", asa ca nu prea avea lumea de unde sa stie ca ma aflu in spital. Am stat intr-o rezerva dintr-o aripa privata a spitalului. Cu toate acestea, desi n-am dat sfoara in tara, ne-am trezit ca multi dintre prietenii nostri ne-au trimis flori si cadouri. insa cel mai simpatic cadou l-a primit Mara. I-am pus cercelusi de aur cu portita si rubin. si nu sunt orice fel de cercelusi.
I-am primit si eu de la mama mea cand m-a nascut si din cate stiu eu, sunt de pe vremea strabunicii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.