Luati prin surprindere de rapidele masuri fiscale ale guvernului Tariceanu, reprezentantii Fondului Monetar International abia daca mai prididesc sa-si dea si ei cu parerea. Recent, reprezentantul acestui organism la Bucuresti a afirmat ca majorar
Luati prin surprindere de rapidele masuri fiscale ale guvernului Tariceanu, reprezentantii Fondului Monetar International abia daca mai prididesc sa-si dea si ei cu parerea. Recent, reprezentantul acestui organism la Bucuresti a afirmat ca majorarea pensiilor nu ar trebui sa aiba loc in acest an, avand in vedere scaderea incasarilor bugetare determinata de introducerea cotei unice de impozitare. Declaratia a fost taxata dur de premierul Tariceanu aflat pe la Budapesta: "Nu FMI face politica Romaniei". Absolut corect punctul de vedere al domnului Tariceanu, daca ar fi apartinut insa unui prim-ministru cu o vechime ceva mai mare de 30 de zile.
Problema e ca actualul guvern continua, intr-un anumit sens, seria pomenilor electorale facute de PSD, dar spre deosebire de predecesori o face insa cu ochii inchisi sau aproape. Fara indoiala, reprezentantii FMI cunosc mai bine situatia financiara a Romaniei decat actualii guvernanti care de abia s-au apucat s-o descifreze. Ca dovada stau si contradictiile aparute intre ministrul finantelor si premier, tocmai pe bazele recomandarilor FMI de a creste TVA-ul si accizele, precum si reducerea unor cheltuieli bugetare si despagubirea deponentilor Dacia. Nu tratarea cu sictir a recomandarilor FMI ma deranjeaza, ci faptul ca acestea ar putea reprezenta singura solutie de iesire dintr-un impas economic in care am putea intra: mai multe taxe si biruri pe capul romanilor. Adica ceea ce ni s-a dat cu o mana ni se va lua cu doua.
P.S. Ministerul Economiei a anuntat ieri dupa-amiaza ca de la 1 iulie se vor plati accize la energia electrica si pacura pentru termoficare. Pe langa facturile mai mari pe care le vor avea de platit lunr, romanii vor da piept cu o explozie a preturilor fara precedent in ultimii ani.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.