Britanicii nu sunt prea incantati de proiectul noii Constitutii europene, se stie bine. Ce se stie mai putin este ca presa britanica a dus o campanie concertata pentru ca cetatenii Vechiului Albion sa se impotriveasca si mai abitir acestui proiec


Britanicii nu sunt prea incantati de proiectul noii Constitutii europene, se stie bine. Ce se stie mai putin este ca presa britanica a dus o campanie concertata pentru ca cetatenii Vechiului Albion sa se impotriveasca si mai abitir acestui proiect. S-au folosit in acest sens tot felul de motive. De departe, cel mai absurd motiv vehiculat este cel conform caruia, daca Marea Britanie nu isi da acordul cu privire la textul fundamental al Uniunii Europene, sefii UE au pregatit, in semn de retaliere, o initiativa prin care aceasta tara va renunta automat la rezervele de petrol din Marea Nordului. Mai mult, vuia presa britanica, proiectul de constitutie contine o clauza secreta, prin care se cere preluarea de catre Bruxelles a rezervelor de energie ale Europei. Nimic mai departe de adevar. De fapt, ""clauza secreta"" este articolul III-152 al proiectului, care reia o lege deja existenta a Uniunii. Articolul enunta ca scopul Uniunii este de a conserva si imbunatati mediul, fara a acorda in nici un fel Bruxelles-ului controlul asupra rezervelor de petrol ale Marii Britanii. (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.