Apropiatele alegeri pentru Primaria Bucuresti scot partidele din amorteala de dupa sarbatori. Mai rau, liberalii bucuresteni insista pe langa guvernul Tariceanu sa "traga" alegerile cu o luna inainte fata de cum se stabilise initial. Acest lucru pune

Apropiatele alegeri pentru Primaria Bucuresti scot partidele din amorteala de dupa sarbatori. Mai rau, liberalii bucuresteni insista pe langa guvernul Tariceanu sa "traga" alegerile cu o luna inainte fata de cum se stabilise initial. Acest lucru pune pe jar liderii politici, mai ales pe cei ai PSD, care nu au inca oameni si strategii viabile pentru a ocupa locul eliberat de Traian Basescu. La alegerile pentru functia de primar general al Capitalei programate pentru 10 aprilie exista pana in acest moment un singur candidat sigur si declarat: liberalul Ludovic Orban. PNL Bucuresti s-a miscat cel mai repede si a adoptat cu fast o rezolutie prin care l-au mandatat pe Orban sa se lupte pentru locul lasat vacant de Traian Basescu. sansele ca Ludovic Orban sa devina adevaratul candidat al Aliantei PNL-PD la Primaria Capitalei sunt mari, el aflandu-se acum doar la inceputul drumului catre candidatura propriu-zisa. Liberalii si democratii au convenit sa isi desemneze fiecare cate un candidat la primarie, apoi sa supuna propunerile "ochiului" bucurestenilor. Cei doi candidati vor fi subiectii unui sondaj de opinie la nivelul Capitalei, care sa le masoare notorietatea si sa evalueze cine are mai multe sanse.

Videanu are de ales intre Guvern si Primarie

Problema este ca organizatia PD Bucuresti, ramasa fara Traian Basescu, nu mai are pe cine propune. insusi Basescu, dupa ce a castigat Presedintia, a declarat ca "Primaria Capitalei trebuie condusa de o personalitate si in acest moment nu exista nici o personalitate care sa preia acest post". Din aceasta cauza, democratii au renuntat la functia de primar in favoarea celei de prefect, unde au propus-o deja pe Mioara Mantale, fost consilier general in Primaria Bucuresti. Dar trebuie sa respecte protocolul si sa numeasca un om pentru candidatura la Primarie. Cel mai probabil, il vor sacrifica pe ministrul de stat Adriean Videanu, care beneficiaza totusi de notorietate la nivel de Bucuresti. Videanu are putine sanse sa il surclaseze in sondaj pe liberalul Orban, care e presedintele oranizatiei PNL Bucuresti de doi ani de zile si care se considera "cel mai potrivit pentru aceasta functie". "Pentru mine va fi foarte usor pentru ca tot ce fac la Primaria Capitalei (unde detine functia de viceprimar) ma certifica pentru aceasta candidatura. Faptul ca voi concura cu Adriean Videanu ma face sa fiu si mai bun", ne-a declarat ieri Orban, convins de sansele sale. Surse din partid ne-au marturisit, de altfel, ca dorinta de a deveni primar la Bucuresti este una din cele mai scumpe ale lui Orban, care de mai multi ani incearca sa traga toate sforile pentru a-si vedea visul cu ochii. Ludovic Orban nu este de acord cu hotararea vechiului Guvern de a fixa alegerile de la Bucuresti pe data de 10 aprilie, el cerand Executivului sa le devanseze pana la jumatatea lunii martie. Acest lucru ii pune in dificultate pe adversarii politici, care nu au inca desemnati candidatii.
PRM inca nu si-a numit omul pentru Primarie.

Dan Ioan Popescu este pus in dificultate

Apropierea alegerilor pentru Primaria Generala a Capitalei a razvratit si mai tare spiritele din PSD. in cursul zilei de azi va avea loc o sedinta a organizatiei PSD Bucuresti la care vor participa Adrian Nastase si Ion Iliescu, in care, potrivit unor surse din partid, se va incerca nominalizarea unui candidat. Potrivit acelorasi surse, liderii vor sa reformeze mai intai organizatia si pregatesc debarcarea lui Dan Ioan Popescu (foto), pe a carui "domnie" nu s-au putut castiga alegerile. in ultima perioada, D.I. Popescu a incercat sa il promoveze pe primarul sectorului 5, Dan Marian Vanghelie pe post de candidat la Capitala, fapt ce a enervat foarte tare liderii centrali.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.