""Echipa medicala de la Spitalul ""Panait Sarbu"" nu are motive sa ajunga in atentia anchetatorilor, pentru ca nu a comis nici un act ilegal. Ei au realizat o premiera medicala, respectand legile in vigoare din Romania. In schimb, si-au acceptat


""Echipa medicala de la Spitalul ""Panait Sarbu"" nu are motive sa ajunga in atentia anchetatorilor, pentru ca nu a comis nici un act ilegal. Ei au realizat o premiera medicala, respectand legile in vigoare din Romania. In schimb, si-au acceptat o vina morala care trebuie cunoscuta de noi toti. De aceea, doctorii vor fi judecati de Colegiul Medicilor din Bucuresti pentru culpa morala"", a declarat ieri ministrul Sanatatii. Cinteza a facut un apel catre toti specialistii din domeniu sa se abtina de la realizarea unor inseminari artificiale in cazul unor paciente care au depasit ""varsta biologica de procreatie"". Ministrul a precizat ca femeia si-a asumat acest risc moral. El a subliniat ca o lege care sa reglementeze situatia privind reproducerea umana asistata este absolut necesara, iar acesta ar putea intra in vigoare pana la sfarsitul anului 2005. (Liana Hainarosie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.