Ma numesc Adriana Iliescu si am 67 de ani, am nascut un copil, toata lumea stie cum, nu trebuie sa va mai fac eu capul calendar, cred ca stiti mai mult decat mine, oricum, v-am vazut la televizor cum va dadeati pe brancii ideilor, asta-i foarte bine,
Ma numesc Adriana Iliescu si am 67 de ani, am nascut un copil, toata lumea stie cum, nu trebuie sa va mai fac eu capul calendar, cred ca stiti mai mult decat mine, oricum, v-am vazut la televizor cum va dadeati pe brancii ideilor, asta-i foarte bine, ca si mie-mi place sa ma zbengui cu ideile, drept pentru care am chemat oamenii cu cuvintele sa ma ia in seama la o conferinta de presa, conferintele de presa sunt bune, ca se mai clarifica idei, sanchi, nu se clarifica nimic, am ajuns la concluzia asta dupa propria mea conferinta de presa, pe urma am vazut dezbateri televizate (adica cum ""dezbateri"", adica te zbati televizat?, te zbati ca un peste pe uscat? - aici clipesc inocent din ochi, ma rog, puteti sa ma taxati de histrionica, asa cum m-ati taxat si de altele, daa€™ nici asta nu-i problema), aaa... ce-am vrut sa spun?, a, da, si pe urma m-am uitat si eu la tocsouri, uite, de pilda, asta de pe tevere-unu, modereaza un moderator - un moderator este un moderator care modereaza emisiuni (asta in caz ca nu stiati).
Au venit si au analizat. Au analizat ce-au analizat, dupa care mi-a placut foarte mult baiatul ala de moderator care, probabil, ca sa fie in ton cu invitatii, a dat-o si el, tot ca o zbatere televizata, ca cica ""timpul e masurat, astea sunt timpurile"", facand aluzie clara (m-am gandit eu) la faptul ca timpul e masurat, asa incat, ia, hai, putina eficienta, domnilor!, stai, ca m-a dat si pe mine la televizor, m-am vazut in conferinta, aratam bine, vorbeam elocvent, fotografii ma fotografiau, reporterii si reporteritele imi notau fiecare cuvintel, le-am tinut o lectie de filozofie, una de religie si, daca-mi aduc bine-aminte, una de exemplu, data viitoare-i iau la ascultat.
Doma€™le, nici eu n-am stiut prea bine cum sa le mai innadesc pe toate, am facut un scurt excurs din filozofia lui Blaga, cu misterul care se adanceste, bun, am facut un copil si pe urma m-am gandit la misterul pe care, pe masura ce incerci sa-l descoperi, constati cu stupoare ca se adanceste.
Tot astfel, daca e sa ne luam dupa moderatorul tevere-unu-lui, timpul e masurat, astea sunt timpurile, adanc, deci daca e sa fi fost ceva adanc in toata emisiunea, asta a fost, ca timpul e masurat si ca astea sunt timpurile, asta daca mai aveati vreo urma de indoiala.
Imi urez bun venit in lumea mediatica extrem de romaneasca, acolo unde filozofia de conferinta de presa se impleteste intr-un tot unitar cu filozofia de moderator de televiziune. Doamne-ajuta, sa fie-ntr-un ceas bun! Ma duc sa alaptez.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.