""Bancile vor fi nevoite sa scada si ele dobanzile, dar scaderea dobanzii de interventie a Bancii Nationale nu este un ordin al generalului care trebuie executat, ci este doar un semnal pentru piata bancara"", a afirmat Baltazar. El a apreciat ca red
""Bancile vor fi nevoite sa scada si ele dobanzile, dar scaderea dobanzii de interventie a Bancii Nationale nu este un ordin al generalului care trebuie executat, ci este doar un semnal pentru piata bancara"", a afirmat Baltazar. El a apreciat ca reducerea dobanzilor la bancile comerciale depinde de structura activelor lor si de alti factori specifici fiecarei unitati de credit. BNR a redus cu 0,5 puncte procentuale rata dobanzii de interventie, pana la nivelul de 16,5%, la sfarsitul saptamanii trecute. Baltazar a adaugat ca aprecierea leului din ultima perioada a fost un instrument antiinflationist puternic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.