Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a cerut destituirea presedintelui Agentiei Nationale Sanitare Veterinare si de Siguranta Alimentelor, Liviu Harbuz, dupa ce acesta a dispus ieri sa fie inchise circa 2.000 de fabrici de prelucrare a carnii si lapt
Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a cerut destituirea presedintelui Agentiei Nationale Sanitare Veterinare si de Siguranta Alimentelor, Liviu Harbuz, dupa ce acesta a dispus ieri sa fie inchise circa 2.000 de fabrici de prelucrare a carnii si laptelui. "Masura are un substrat politic, pentru ca se incearca sa se creeze diversiune si sa se spuna ca noul Guvern inchide fabricile de prelucrare a carnii si a laptelui", a spus Onofrei.
in replica, Harbuz (foto) a comunicat ca unitatile inchise vor putea functiona doar dupa "intocmirea si respectarea programelor de modernizare si restructurare impuse de Uniunea Europeana, fara de care se creeaza o imagine de neincredere fata de capacitatea Romaniei de a se alinia la cerintele europene". "Functionarea in continuare a acestui tip de unitati pune in pericol sanatatea publica", se arata in finalul comunicatului. Doar 3% din cele 2.170 de unitati de procesare a carnii si laptelui se conformeaza in prezent cu normele UE, a sustinut si ministrul Agriculturii, liberalul Gheorghe Flutur.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.