Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au continuat ieri audierile in dosarul Rafo. A fost randul lui Ovidiu Tender si al lui Alexandru Iancu.
In cursul zilei de astazi pe la Parchet va trece fostul director general al Ra
Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au continuat ieri audierile in dosarul Rafo. A fost randul lui Ovidiu Tender si al lui Alexandru Iancu.
In cursul zilei de astazi pe la Parchet va trece fostul director general al Rafo Onesti,
Toader Gaureanu.
Omul de afaceri Ovidiu Tender s-a prezentat, ieri dimineata, la Parchetul instantei supreme, pentru a i se aduce la cunostinta, oficial, acuzatiile pentru care este cercetat in dosarul Rafo Onesti. Tender a ajuns la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in jurul orei 8.30, insotit de doi avocati, printre care si celebrul Marian Nazat, si a parasit institutia o ora mai tarziu.
Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorul Ramona Bulcu, Tender s-a prezentat la audieri in calitate de invinuit, iar magistratii i-au facut cunoscut faptul ca este acuzat de evaziune fiscala, inselaciune si spalare de bani. Totodata, procurorul Ramona Bulcu ne-a declarat ca avocatii afaceristului au cerut un nou termen pentru a-si putea pregati apararea in raport cu acuzatiile care i-au fost aduse clientului lor, avand in vedere ca, pana in momentul de fata, stiau acest lucru doar din presa.
"Am fost invinuit, dar sunt nevinovat", a spus Tender, dupa ce a iesit din cladire, insotit de avocatul sau.
Martea trecuta, omul de afaceri Ovidiu Tender declara ca numele sau a fost implicat nejustificat in legatura cu ancheta judiciara privind comiterea unor ilegalitati la Rafo Onesti, societate cu care nu are relatii de afaceri.
"Nu am avut absolut nici un fel de afacere cu Rafo, in afara de o intentie de a pune umarul la salvarea din situatia dificila in care se afla Rafo la sfarsitul anului 2002 si inceputul anului 2003, intentie care nu s-a finalizat", a spus Tender.
Presedintele CA al Balkan Petroleum, audiat
Procurorii l-au audiat ieri si pe Alexandru Iancu, presedinte al Consiliului de Administratie al Balkan Petroleum si actionar al firmei VGB, in legatura cu cazul Rafo. Iancu a sosit la sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie in jurul orei 13.00, impreuna cu avocatul sau.
Alexandru, Eugen si Octavian Iancu - actionari la VGB - sunt urmariti penal pentru evaziune fiscala, delapidare, abuz in serviciu, procurorii urmand sa dispuna - atat in cazul lor, cat si al celorlalti 19 invinuiti in Dosarul 171/P/2003 - cercetarea si pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni.

19 persoane cercetate
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cerceteaza 19 persoane intr-un dosar din anul 2003 pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni. In acest caz vor fi audiate si persoane implicate in relatiile comerciale si financiare derulate intre Rafo Onesti, Carom Onesti si alte societati.
Procurorii Parchetului instantei supreme au audiat pana acum mai multe persoane, printre cei convocati numarandu-se functionari APAPS si actionari ai VGB Impex SRL.
Toate cele 19 persoane cercetate in cazul Rafo, de catre procurori ai Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au fost date in consemn la frontiera. In aceasta situatie, la inceputul saptamanii trecute, pe Aeroportul International Henri Coanda, autoritatile au impiedicat iesirea din tara a fostului director general al Rafo Onesti, Toader Gaureanu, si omului de afaceri Constantin Margarit, actionar al VGB Impex SRL.
Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, declara, in legatura cu acest caz, ca timp de noua luni s-au facut investigatii preliminare. Incepand de saptamana viitoare, aceasta ancheta, care a fost declansata ca urmare a sesizarilor SRI si Oficiului pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, "se va face la vedere".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.