Duminica seara, in Beverly Hills, a avut loc gala de decernare a "Globurilor de Aur", cele mai importante distinctii, dupa Oscar, din industria cinematografica si de televiziune, ajunse la cea de-a 62-a editie. Considerate "anticamera" Oscarurilor, p
Duminica seara, in Beverly Hills, a avut loc gala de decernare a "Globurilor de Aur", cele mai importante distinctii, dupa Oscar, din industria cinematografica si de televiziune, ajunse la cea de-a 62-a editie. Considerate "anticamera" Oscarurilor, premiile "Globul de Aur" au fost decernate, duminica seara, aducand in prim-plan cateva pelicule si actori deveniti favoriti din acest moment la recompensa suprema, Oscarurile, a caror ceremonie de decernare va avea loc la 27 februarie.
Filmul "The Aviator" - care prezinta viata excentricului si misteriosului miliardar Howard Hughes - si comedia "Sideways" au obtinut premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film si respectiv cea mai buna comedie. Filmul "The Aviator" a adus aceeasi recompensa si pentru Leonardo DiCaprio, declarat cel mai bun actor in rol principal, iar "Million Dollar Baby" a avut castig de cauza cu premiul pentru cel mai bun regizor, care i-a revenit lui Clint Eastwood, dar si cu premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal recompensa atribuita fermecatoarei Hilary Swank.
La categoria cel mai bun actor intr-o comedie, Globul de Aur a fost castigat de actorul de culoare Jamie Foxx pentru rolul din "Ray", unde il intruchipeaza pe legendarul cantaret Ray Charles.
Cea mai buna actrita, la aceasi categorie, a fost desemnata Annette Bening pentru filmul "Being Julia". Globul de Aur pentru cele mai bune roluri secundare a fost obtinut de actorii Clive Owen si de Natalie Portman, pentru rolurile din pelicula "Closer".
Productia spaniola "Mar Adentro" a castigat laurii la categoria "cel mai bun film strain", iar Premiul special Cecil B. DeMille pentru intreaga cariera i-a fost decernat lui Robin Williams.
La sectiunea "Televiziune" HBO si-a depasit concurenta, primind nu mai putin de patru Globuri de Aur.
Distinctiile au fost primite pentru cel mai bun actor, Ian McShane ("Deadwood"), cel mai bun actor dintr-un miniserial sau film de televiziune, Geoffrey Rush in "The Life and Death of Peter Sellers", productie re-compensata si cu un Glob de Aur pentru cel mai bun miniserial sau film tv. De asemenea, cea mai buna actrita intr-un rol secundar, dintr-un serial sau film tv, a fost desemnata Anjelica Houston pentru rolul din "Iron Jawed Angels".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.