Romeo Dunca, singurul roman participant in istoria raliului Barcelona - Dakar, revine azi in tara dupa mai bine de doua saptamani petrecute in Africa. Clasat pe locul 79 din 104 concurenti ajunsi la sosire la sectiunea moto, timisoreanul a concurat p

Romeo Dunca, singurul roman participant in istoria raliului Barcelona - Dakar, revine azi in tara dupa mai bine de doua saptamani petrecute in Africa. Clasat pe locul 79 din 104 concurenti ajunsi la sosire la sectiunea moto, timisoreanul a concurat pe o motocicleta KTM. "Daca nu ar fi avut organismul rezistent, nu cred ca ar fi reusit. Noi credeam ca are doar 1% sanse de reusita. A demonstrat ca este un adevarat invingator, nu renunta usor. Cursa a fost un efort supraomenesc, asa a reiesit din discutiile pe care le-am avut cu el la telefon. Din pacate, si-a perdut telefonul in desert si nu am mai vorbit de cateva zile", ne marturisea ieri tatal pilotului.
Impresionat de performanta baiatului sau, Ioan Dunca e convins ca aceasta a fost prima si totodata ultima experienta traita de Romeo in desertul african: "Nu mai are nimic de demonstrat. Am trait un adevarat cosmar pana la finalul cursei".
Motociclistii din Timisoara si-au manifestat admiratia pentru performanta colegului lor. Presedintele clubului MC Trust Timisoara, Romy Bogdan, ne-a declarat ca si-a propus sa il felicite personal pe Romeo Dunca. "Nu putem sa il asteptam la aeroport, pentru ca pregatim o deplasare in Germania, dar asta nu inseamna ca nu are tot respectul nostru. I-am urmarit evolutia pe tot parcursul intrecerii", ne-a declarat Bogdan. (Dumitru Mihaica, Timisoara)

Cate ceva de la Raliul Dakar

* Primii doi piloti in clasamentul auto, francezii Stephane Peterhansel si Luc Alphand, pot fi considerati un fel de "frati gemeni": cei doi piloti ai echipei Mitsubishi sunt nascuti in aceeasi zi, 6 august 1965.

* Din 463 de concurenti care au luat startul doar 216 au incheiat cursa. La camioane, doar 37 au ajuns la sosire din 69 plecate, la auto doar 75 de echipaje au incheiat competitia din 164, in timp ce la moto 104 au completat parcursul din 230. 45% din debutanti au reusit sa incheie raliul.

* Vanzarea la licitatie a echipamentelor concurentilor din raliul Dakar - 2005 a permis strangerea sumei de 25.550 euro, care va fi trimisa sinistratilor din Asia de Sud-Est. Obiectele - o casca, 11 combinezoane si un echipament complet - au fost puse in vanzare pe site-urile Internet ale France Televisions, difuzorul oficial al raliului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.