Ideea declaratiilor de avere obligatorii pentru toti romanii a starnit o veritabila dezbatere la nivel national. insa nimeni nu pune punctul pe "i". Toata lumea pare sa fuga de problema fundamentala: cati demnitari, cati parlamentari, cati functionar
Ideea declaratiilor de avere obligatorii pentru toti romanii a starnit o veritabila dezbatere la nivel national. insa nimeni nu pune punctul pe "i". Toata lumea pare sa fuga de problema fundamentala: cati demnitari, cati parlamentari, cati functionari ai statului de rang inalt au fost luati la bani marunti pentru o avere neconforma cu veniturile declarate? Raspuns: nici unul! Or, atAt timp cat legea se dovedeste ineficienta pentru cateva sute de oameni, e cel putin ridicol sa-i extinzi aplicabilitatea la 20 de milioane! Mai citesc opiniile cate unui naiv care se declara partizan al ideii motivand ca romanii n-ar trebui sa aiba nimic de ascuns. De acord, insa nu asta e problema, daca au sau nu romanii ceva de ascuns. Altii, adversari ai ideii, sustin ca romanii isi declara deja averile prin inregistrarea si impozitarea terenurilor, caselor si masinilor fiecaruia. De acord si cu acestia din urma. insa, din nou, afirm ca nu asta este problema!
Responsabilitatea Puterii, de orice culoare ar fi ea, este sa duca in Justitie o suta, zece, doi sau, fie, macar un demnitar, unul singur!, care nu-si poate justifica averea conform declaratiei scrise pe care a facut-o. Pana atunci, pana in momentul in care Puterea va demonstra ca legile si functioneaza, nu numai ca sunt adoptate, orice modificare a legislatiei existente nu va insemna decat o sporire a birocratiei si o corvoada in plus pentru cetatenii supusi, fatalmente, fanteziilor fiecarei noi Puteri.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.