Persoanele care vor sa-si definitiveze studiile in strainatate au acum o noua ocazie. Oficiul National al Burselor de Studii in Strainatate anunta lansarea a doua oferte de burse in Olanda si Grecia. Pentru Olanda oferta consta intr-un numar de 175 d
Persoanele care vor sa-si definitiveze studiile in strainatate au acum o noua ocazie. Oficiul National al Burselor de Studii in Strainatate anunta lansarea a doua oferte de burse in Olanda si Grecia. Pentru Olanda oferta consta intr-un numar de 175 de burse, cu durata intre 3 si 10 luni, prin programul Huygens. Se pot inscrie absolventii promotiilor 2003 sau 2004 si doctoranzii cu frecventa, care au pana la 35 de ani. Candidatii trebuie sa prezinte un proiect de cercetare individual intr-o universitate sau o institutie de cercetare recunoscuta de Guvernul Olandez. De asemenea, ei trebuie sa fie acceptati la studiu de o institutie de invatamant superior sau de cercetare din Olanda. Dosarele pot fi depuse la Ambasada Olandei la Bucuresti, pana la 1 februarie.
Pentru Grecia bursele sunt oferite prin programul anual al Fundatiei Alexander S. Onassis Public Benefic. Bursele se adreseaza membrilor academiei, profesorilor universitari, cercetatorilor fara doctorat, artistilor, traducatorilor de limba greaca si studentilor in anul al III-lea de studiu (D.E.A. si Doctorat). Domeniile in care se acorda bursele sunt stiinte umaniste (fi-lologie, lingvistica, teologie, istorie, arheologie, filozofie, educatie, psihologie), stiinte politice (sociologie, antropologie, administratie publica, relatii internationale, media), drept, stiinte economice, arhitectura si arte. Pentru academicieni si profesori universitari sunt zece burse, cu o durata de cate o luna fiecare. Candidatii trebuie sa aiba cel mult 55 de ani si cunostinte de limba greaca veche sau moderna. Un alt tip de burse se adreseaza profesorilor universitari cu titlul de doctor, profesorilor asociati, asistentilor universitari, lectorilor, cercetatorilor, artistilor-muzicieni si translatorilor de limba greaca moderna. sunt disponibile 15 burse, cu o durata cuprinsa intre 3 si 6 luni fiecare. Limita de varsta este de 35-60 de ani si candidatii trebuie de asemenea sa aiba cunostinte de limba greaca veche sau moderna. Mai sunt oferite cinci burse de studii postuniversitare, cu o durata de doua luni fiecare, pentru profesorii din invatamantul gimnazial si liceal. Candidatilor nu li se impune nici o limita de varsta, dar trebuie sa aiba atestat de limba greaca. Ultimele burse se adreseaza studentilor in anul al treilea de studiu (D.E.A. sau Doctorat). Sunt oferite 10-17 burse de studii, cu o durata de 5-10 luni fiecare. Candidatii trebuie sa aiba cel mult 40 de ani si atestat de limba greaca. inscrierile se pot face pe adresa fundatiei, pana la 31 ianuarie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.