Referitor la cazul Adrianei Iliescu, reprezentantii Ministerului Sanatatii declara ca vor acorda tot sprijinul mamei lauze si a nou-nascutului, dar "nu incurajeaza astfel de interventii la persoane care depasesc varsta curenta de fertilitate". Aflat
Referitor la cazul Adrianei Iliescu, reprezentantii Ministerului Sanatatii declara ca vor acorda tot sprijinul mamei lauze si a nou-nascutului, dar "nu incurajeaza astfel de interventii la persoane care depasesc varsta curenta de fertilitate". Aflat la Geneva, prof. dr. Mircea Cinteza (foto), ministrul sanatatii, a declarat ca in urmatoarea perioada se va organiza o dezbatere publica la care sa fie prezente toate partile interesate, inclusiv reprezentantii Bisericii si cei ai societatii civile.
Tot ieri si Biserica a reactionat la acest caz. "Biserica nu poate fi de acord cu acest act temerar si egoist savarsit de aceasta femeie. Aparitia unei vieti pe pamant trebuie sa fie rodul iubirii dintre doi oameni, asa cum a vrut Dumnezeu, si nu vointa unei singure persoane. Aici facem referire atat la persoanele varstnice, cat si la cele tinere. Cine nu poate avea un copil, poate sa infieze unul, nu este nevoie sa se ajunga aici!", a spus Ciprian Campineanu, Episcopul Vicar Patriarhal, membru in Comisia de Bioetica a BOR.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.