Ca urmare a inchiderii Uzinelor Sodice Govora din Ramnicu-Valcea, 10.000 de angajati de pe platforma chimica Valcea si din zona miniera Berbesti sunt la un pas sa ramana pe drumuri din cauza pierderii locurilor de munca. CNS Cartel Alfa a anuntat ier
Ca urmare a inchiderii Uzinelor Sodice Govora din Ramnicu-Valcea, 10.000 de angajati de pe platforma chimica Valcea si din zona miniera Berbesti sunt la un pas sa ramana pe drumuri din cauza pierderii locurilor de munca. CNS Cartel Alfa a anuntat ieri posibilitatea declansarii protestelor in cazul in care autoritatile nu se vor implica in rezolvarea crizei sociale. Reprezentantii Cartel Alfa sustin ca principala cauza care a condus la inchiderea portilor Uzinelor Sodice Govora a constat in refuzul patronatului de la SC Bega Timisoara de a achita datoria de 700 de miliarde de lei catre CET Govora. Inchiderea SC Govora antreneaza consecinte economice si sociale deosebite. Salariatii isi pot pierde locurile de munca ca urmare a imposibilitatii onorarii contractelor cu partenerii externi care valoreaza peste 400 milioane euro. Liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, sustine solicitarile formulate de sindicatele de pe platforma chimica Valcea si din zona miniera Berbesti. "Sindicatele au cerut repornirea de urgenta a Uzinelor Sodice, rezilierea contractului de vanzare-cumparare cu SC Bega Timisoara, incheierea contractului colectiv de munca si incetarea suspendarii contractelor individuale de munca pentru 306 salariati. Nesolutionarea de urgenta a acestor revendicari ne da dreptul la declansarea actiunilor de strada", a declarat Bogdan Hossu.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.