Compania Ethniki, unul din cei mai importanti jucatori pe piata asigurarilor din Grecia, si-a majorat, in luna octombrie 2004, participatia la capitalul social al societatii de asigurare-reasigurare Garanta, de la 72,62% la 91,62%, prin preluarea pac
Compania Ethniki, unul din cei mai importanti jucatori pe piata asigurarilor din Grecia, si-a majorat, in luna octombrie 2004, participatia la capitalul social al societatii de asigurare-reasigurare Garanta, de la 72,62% la 91,62%, prin preluarea pachetului de actiuni detinut de BancPost, transmite Mediafax.
"Consiliul de Administratie al BancPost a decis, la finele lunii septembrie, sa nu participe la majorarea capitalului social al Garanta, in suma de doua milioane euro, propusa in AGA societatii de asigurare din 20 septembrie. S-a considerat ca lipsit de sens ca BancPost sa pastreze o pozitie minoritara intr-o societate de asigurari al carei actionar majoritar este un grup concurent, Ethniki", a declarat directorul de comunicare al BancPost, Hermina Apostol. Partile au hotarat ca cea mai buna solutie pentru BancPost ar fi sa renunte la participatia detinuta la Garanta, prin vanzarea participatiei catre Ethniki. La nivelul anului 2003, raportul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) arata ca societatea a subscris prime de 209,1 miliarde lei, din care asigurarile generale au totalizat 196,3 miliarde lei. La finele lunii septembrie 2004, primele subscrise de Garanta au totalizat circa 300 miliarde lei.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.