Dupa ce a semnat un contract pe cinci sezoane cu Juventus, "Briliantul" viseaza la revansa. Ce moment si-a ales Adrian? O posibila finala de Liga Campionilor intre torinezi si Chelsea, echipa care l-a dat afara dupa ce a fost suspendat pentru consum
Dupa ce a semnat un contract pe cinci sezoane cu Juventus, "Briliantul" viseaza la revansa. Ce moment si-a ales Adrian? O posibila finala de Liga Campionilor intre torinezi si Chelsea, echipa care l-a dat afara dupa ce a fost suspendat pentru consum de droguri. Conform regulamentelor in vigoare in Liga Campionilor, Mutu ar putea fi teoretic prezent pe gazon in finala. "Eu mi-as dori ca in ultimul act al competitiei sa se intalneasca Juventus, actuala mea echipa, si Chelsea, fostul meu club. De ce? Pentru ca ma gandesc la o mare razbunare", a declarat Adi in "Gazzetta dello Sport".
Internationalul roman a fagaduit inca o data ca va fi un fotbalist-model: "M-am schimbat deja dupa ultimele evenimente din viata mea. Numele meu nu va mai aparea in povesti spumoase despre viata de dincolo de gazon. O sa vedeti!".
Conform presei peninsulare, Mutu va fi prezentat oficial ca jucator al lui Juventus miercurea viitoare, intr-o conferinta de presa. Fotbalistul intentioneaza sa ajunga joi sau vineri si in tara, pentru a vorbi si cu presa din Romania.
in ceea ce priveste contractul lui Mutu, situatia ramane confuza. Federatia britanica nu i-a eliberat certificatul international de transfer. Mai mult, un purtator de cuvant al FA a declarat ca Mutu nu putea semna cu Juve atata timp cat este suspendat. Reamintim ca gruparea londoneza solicita despagubiri de 15 milioane de euro pentru a fi de acord cu plecarea lui Adrian. Avocatii lui Mutu si cei ai lui Chelsea se vor intalni saptamana viitoare pentru a regla conturile. Problema se va rezolva in urmatoarele zece zile, cand federatia engleza va judeca apelul inaintat de Mutu, in care romanul acuza fostul club ca rezilierea contractului sau este ilegala.
Din cate se pare, Juventus a fost de acord sa plateasca banii pentru Mutu, urmand sa obtina suma din transferul lui Igor Tudor in Anglia. De altfel, acest efort financiar ar fi dus la salariul modest pe care l-a primit Mutu: 1.000.000 euro pe an, plus 1.500.000 euro prima de instalare.
* Ieri dimineata, Adrian a efectuat vizita medicala la Centro di Medicina dello Sport Fornaca din Torino. Dupa ce a scapat de doctori, Mutu a plecat direct la centrul de pregatire Sisport pentru a face cunostinta cu toti fotbalistii lui Juve. De miercurea viitoare, "Briliantul" se va antrena cu echipa lui Capello. Internationalul roman va imbraca tricoul cu numarul 30 al piemontezilor.

* Faptul ca suspendarea lui Mutu se va incheia pe 18 mai ii poate da acestuia, teoretic, sansa de a juca finala Ligii Campionilor programata la 25 mai, la Istanbul. Juventus, care va juca in "optimi" cu Real Madrid, il poate inscrie pe Mutu pe lista UEFA pana la data de 31 ianuarie, dar acest lucru depinde de cat de repede ii va elibera cartea verde Federatia engleza. Cu toate acestea, este greu de crezut ca, in cazul in care Juventus va ajunge in finala Ligii Campionilor, antrenorul Fabio Capello va folosi un fotbalist care nu a mai jucat intr-un meci oficial de aproape un an.



"Cand vorbea Mutu, in vestiar se lasa linistea"

Ianovschi este antrenorul care l-a format pe Adrian Mutu ca jucator, la juniorii lui FC Arges. Actual sef al Centrului de copii si juniori, Ianovschi a lucrat cu Mutu timp de 10 ani, avandu-l elev de la varsta de 8 ani.
"Ma bucura foarte mult ca Adi reintra in circuit. Sunt convins ca va juca din nou la echipa nationala, ca va fi util si ca nu va putea sa lipseasca de la vreun meci. Este un castig pentru nationala. imi pare bine ca se termina cu etapa asta neplacuta din viata lui. Ma bucur pentru parintii lui si pentru ca el revine la sotie si la copil", spune tehnicianul pitestean Mihai Ianovschi.
"Pana cand a plecat din vestiar nu a facut nici un lucru care sa deranjeze pe cineva. Atitudinea lui a fost ireprosabila. Era un adevarat coleg. M-a deranjat faptul ca s-au spus foarte multe neadevaruri despre el din perioada liceului. Nu stiu de unde atata rautate", marturiseste tehnicianul.
Grupa lui Mutu a iesit de trei ori campioana nationala si o data vicecampioana. in plus, de la 14 ani, "Briliantul" a fost chemat la nationala de juniori: "Ce poti sa-i reprosezi unui astfel de copil care a avut performantele astea? Era un copil de colectiv care impunea respect. Cand vorbea el, se facea liniste in vestiar".
Ianovschi nu a uitat cum muncea juniorul Mutu: "Statea aici, langa stadion, si asta a fost un mare avantaj pentru el. Dimineata venea cu grupa la antrenament. Apoi se ducea la scoala, seara era iarasi prezent la antrenament. El si cu Neaga trageau la poarta pana se innopta. Plecau pe intuneric. Asta zi de zi, an de an. La 17 ani, a fost promovat in "A". Dupa ce Adi a ajuns la Chelsea, clubul pitestean l-a recompensat cu 5.000 $ pe dom' profesor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.