Vremea schimbatoare, cu trecerea de la temperaturi de primavara la cele de iarna, favorizeaza inmultirea cazurilor de viroze respiratorii.
O epidemie de gripa ar putea izbucni in orice moment. in perioada ianuarie-martie exista un risc mai ri

Vremea schimbatoare, cu trecerea de la temperaturi de primavara la cele de iarna, favorizeaza inmultirea cazurilor de viroze respiratorii.
O epidemie de gripa ar putea izbucni in orice moment. in perioada ianuarie-martie exista un risc mai ridicat pentru gripa, atrag atentia specialistii Ministerului Sanatatii. in prima saptamana a anului au fost inregistrate aproximativ 16.000 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 26 de cazuri cu simptomatologie de gripa. Totusi nici unul dintre cazurile de gripa nu a fost confirmat de analizele de laborator.

Trei persoane au murit de pneumonie

De asemenea, s-au inregistrat 9.000 de cazuri de pneumonii. Au fost inregistrate si trei decese din cauza acestei afectiuni, in judetele Constanta, Dolj si Galati.
Medicii din Giurgiu spun ca in aceasta zona a aparut deja gripa, zilnic prezentandu-se cu simptome ale bolii 3-4 copii si aproape tot atatia adulti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.