DIABET. Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza (foto), s-a intalnit cu membrii Comisiei de diabet pentru a gasi solutii de redresare a bugetului pentru programul national de diabet. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, ministrul a cerut d
DIABET. Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza (foto),
s-a intalnit cu membrii Comisiei de diabet pentru a gasi solutii de redresare a bugetului pentru programul national de diabet. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, ministrul a cerut definitivarea urgenta a unor protocoale terapeutice pe tipuri de diabet si realizarea Registrului National de Diabet informatizat. Pentru 2005, Programul de prevenire si control in diabet si alte boli de nutritie beneficiaza de 1,8 miliarde de lei. Anul trecut erau inregistrati 400.000 de diabetici, dintre care 300.000 beneficiaza de medicamentatie gratuita.

AVERTISMENT. Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR) ar putea sista, in martie, eliberarea de medicamente compensate peste sumele contractate, intrucat farmaciile au datorii de aproximativ 3.000 de miliarde de lei catre furnizori, provenite din 2004, se arata intr-un comunicat al CFR. Cauza acestei situatii o constituie plafoanele mici de contractare. In prezent, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) refuza primirea retetelor si facturilor eliberate peste plafonul alocat in anul 2004, intrucat legislatia fiscala nu permite acest lucru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.