Vaduva lui Bob Marley a declarat ca intentioneaza sa deshumeze ramasitele acestuia si sa le ingroape in Etiopia, patria sa spirituala, transmite BBC online. Rita Marley a spus ca ceremonia va avea loc in luna februarie si va face parte din festivitat
Vaduva lui Bob Marley a declarat ca intentioneaza sa deshumeze ramasitele acestuia si sa le ingroape in Etiopia, patria sa spirituala, transmite BBC online. Rita Marley a spus ca ceremonia va avea loc in luna februarie si va face parte din festivitatile ce vor marca 60 de ani de la nasterea fostului ei sot. "Facem demersurile necesare pentru a-i aduce ramasitele in Etiopia. Bob ar fi dorit acest lucru", a spus ea. Ramasitele cantaretului vor fi reinhumate la Shashemene, la 250 de kilometri de capitala etiopiana Addis Abeba. Aici traiesc cateva sute de rastafarieni, care au primit pamant din partea ultimului imparat al Etiopiei, Haile Selassie. Sute de mii de jamaicani l-au numit pe Haile zeul lor in viata si seful miscarii religioase rastafariene. La randul sau, Bob Marley s-a declarat un adept devotat al acestei religii - o credinta ai carei adepti predica uniunea cu natura, isi lasa parul sa creasca, iar apoi si-l impletesc si fumeaza marihuana ca un act sacru. "Intreaga viata a lui Bob a fost legata de Africa, nu de Jamaica", a spus Rita. "Are dreptul ca ramasitele lui sa se afle acolo unde ar vrea el sa se afle". Alte evenimente planuite in Etiopia pentru a marca ziua de nastere a lui Marley sunt un festival de film, seminarii si o gala de binefacere la care vor fi folosite cantece ale acestuia: "War", "Exodus" si "Get Up Stand Up". Festivitatile vor culmina cu un concert de proportii la Addis Abeba, pe data de 6 februarie, la care vor canta trei dintre copiii lui Marley, Quincy Jones, Baaba Maal si Youssou N'Dour. Fundatia Bob Marley face in prezent demersuri pentru ca ziua de nastere a cantaretului sa fie declarata sarbatoare nationala in Jamaica, in timp ce numarul celor care doresc ca el sa fie declarat erou national este din ce in ce mai mare. Bob Marley s-a nascut la St. Ann, Jamaica, in 1945, si a murit de cancer de piele in 1981, pentru ca a refuzat sa fie operat, acest lucru fiind impotriva credintelor sale. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.