Dupa nemultumirile create de modul greoi de plata al taxei de utilizare a drumurilor nationale, ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a hotarat ieri prelungirea termenului de achitare pana la 31 ianuarie 2005, deci cu inca 15 zile. "Desi in ulti
Dupa nemultumirile create de modul greoi de plata al taxei de utilizare a drumurilor nationale, ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a hotarat ieri prelungirea termenului de achitare pana la 31 ianuarie 2005, deci cu inca 15 zile. "Desi in ultimele zile nu au mai fost mari probleme legate de plata rovinietei, am considerat ca trebuie sa dam suficient timp pentru ca toti soferii sa intre in legalitate si
sa-si poata achita taxa pentru drumurile nationale. Multumesc si ziarului Libertatea, care a prezentat constant problemele care au aparut, ajutandu-ne astfel sa intervenim rapid pentru eliminarea lor", a spus ministrul transporturilor.
Dupa 31 ianuarie 2005 politistii ii vor amenda pe soferii care merg pe drumurile nationale si nu pot prezenta rovinieta si copia documentului care atesta plata tarifului de utilizare. Abtibildul se aplica pe partea interioara a parbrizului vehiculului, astfel incat sa poata fi vazut. Mihai Basulescu, directorul Companiei Nationale de Drumuri, ne-a spus ca "amenzile sunt intre 3 milioane lei si 70 milioane lei, in functie de masa totala maxima autorizata". Contravenientul poate achita pe loc sau in termen de 48 ore de la data incheierii procesului verbal jumatate din minimumul amenzii prevazute.
Taxa de drumuri se poate achita la benzinariile Petrom, Rompetrol, Mol, OMV, la oficiile postale, ghiseele CEC (din 17 ianuarie) sau la sectiile judetene de drumuri nationale.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.