Ambasada Romaniei in Republica Moldova nu functioneaza in prezent la standardele la care ar trebui, se arata intr-o scrisoare deschisa a Asociatiei Hyde Park din Chisinau adresata Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti. Asociatia amintita de
Ambasada Romaniei in Republica Moldova nu functioneaza in prezent la standardele la care ar trebui, se arata intr-o scrisoare deschisa a Asociatiei Hyde Park din Chisinau adresata Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti. Asociatia amintita deplange faptul ca Ambasada Romaniei la Chisinau nu a raspuns nici unei solicitari de sprijin, mult mai cooperante in aceasta directie dovedindu-se ambasadele SUA si Norvegiei. De asemenea, toate petitiile Asociatiei Hyde Park legate de procesul dificil de acordare a cetateniei romane pentru basarabeni au ramas fara raspuns. De asemenea, este deplans modul in care a fost organizat la Chisinau procesul de votare pentru ultimele algeri, existand foarte multe inexactitati si o acuta lipsa de transparenta. Aceeasi lipsa de cooperare din partea diplomatilor romani la Chisinau a fost constata si fata de plangerile studentilor basarabeni la institutiile de invatamant din Romania, studenti care au intampinat foarte multe piedici in continuarea studiilor. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.