Uniunea Nationala a Agentilor Imobiliari (UNAI) propune modificarea reglementarilor fiscale astfel incat persoanele fizice sa plateasca un impozit in scadere pentru tranzactiile cu terenuri in cazul in care au detinut suprafetele respective pentru o
Uniunea Nationala a Agentilor Imobiliari (UNAI) propune modificarea reglementarilor fiscale astfel incat persoanele fizice sa plateasca un impozit in scadere pentru tranzactiile cu terenuri in cazul in care au detinut suprafetele respective pentru o perioada indelungata. Potrivit unui comunicat al UNAI, asociatia propune, de asemenea, si scutirea de impozit pe venit pe o perioada de cinci ani, pentru persoanele care investesc in cladiri noi cu destinatia de locuinte. In ceea ce priveste tranzactiile cu terenuri, impozitul ar urma sa fie aplicat diferentei dintre pretul de achizitie si cel de vanzare. Cota maxima, de 16%, va fi aplicata daca persoanele respective vor vinde proprietatile achizitionate in mai putin de 18 luni de la cumparare. UNAI propune, de asemenea, ca pe masura ce perioada de detinere a terenurilor creste, impozitul sa scada, pana la o cota de 1% pentru suprafetele revandute dupa un termen mai mare de 33 de luni de la cumparare. Alte solicitari ale agentilor imobiliari se refera la deductibilitati de impozit pentru consolidarea si renovarea cladirilor. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.