Pe 20 ianuarie, in prima sedinta din acest an, voi supune aprobarii Consiliului Local al Sectorului 6, Organigrama Politiei Comunitare. Structura se va constitui in baza Legii 371/2004, urmand ca, pana la 31 martie, sa devina functionala. Politia Com
Pe 20 ianuarie, in prima sedinta din acest an, voi supune aprobarii Consiliului Local al Sectorului 6, Organigrama Politiei Comunitare. Structura se va constitui in baza Legii 371/2004, urmand ca, pana la 31 martie, sa devina functionala. Politia Comunitara va fi alcatuita din 400 de functionari si se va constitui pe "scheletul" actualului Corp al Gardienilor Publici. Acestia vor fi testati din punct de vedere psihologic si medical de catre institutiile specializate, iar profesional - de catre o comisie de specialisti, a carei componenta va fi stabilita printr-o hotarare a Consiliului Local.
Principalele atributii pe care le vor avea politistii comunitari sunt asigurarea pazei si protectiei obiectivelor de interes public si privat, supravegherea parcarilor auto, a unitatilor scolare, a zonelor comerciale si de agrement, a pietelor. Ei pot interveni insa si in fluidizarea traficului rutier si, foarte important, ei vor insoti functionarii Primariei la executarea unor controale sau actiuni specifice.
Ce amenajati in locul constructiilor ilegale desfiintate?
Constructiile de tip chiosc erau amplasate ilegal pe spatii ce aveau destinatia initiala de trotuar sau de spatiu verde. Toate terenurile ramase libere in urma dezafectarii constructiilor ilegal amplasate pe domeniul public au fost readuse la starea lor initiala. In plus, am demarat o campanie ampla de dezafectare a tuturor platformelor betonate ramase in urma demolarii chioscurilor, sau care existau pur si simplu fara a fi folosite. In locul acestora vor fi amenajate spatii verzi, locuri de joaca pentru copii si parcari de resedinta. Primele rezultate se vad deja in toate zonele sectorului, dar va pot da ca exemple Bd. Compozitorilor si Str. Iedului, unde am amenajat doua parcuri extrem de necesare locuitorilor din zona.
Cate garaje sunt amplasate pe domeniul public al Sectorului 6? Aveti in plan demolarea lor?
Potrivit HCLMB nr. 32/1994, Administratiile Domeniului Public (ADP) de sector au in administrare numai parcajele de resedinta. Conform evidentelor ADP, pe raza Sectorului 6 sunt amplasate in jur de 3500 de garaje. In momentul in care bateriile de garaje (sau o parte dintre acestea) vor fi dezafectate, spatiile de parcare ce vor fi puse la dispozitia riveranilor, in locul acestora vor putea solutiona problema celor ce le-au detinut. Oricum, nu vrem sa le demolam fara a oferi cetatenilor solutii; de aceea, am prevazut in buget ca, in viitorul apropiat, sa amenajam parcaje subterane si supraetajate, in toate zonele sectorului unde cetatenii au nevoie de locuri de parcare si unde urbanistica permite.
Cum credeti ca afecteaza schimbarile politice, din ultima perioada, administratia locala in general si pe cea a Sectorului 6 in particular?
Schimbarile care au survenit la sfarsitul anului trecut nu pot decat sa ma bucure. Despre influenta pe care noile forte politice, aflate acum la putere, le vor avea asupra administratiei locale in general, nu pot sa va spun decat ca sunt sigur ca, de acum inainte, vom avea o legislatie stabila si bine gandita. Asupra Sectorului 6, noile influente politice nu vor avea decat consecinte pozitive. Pana in prezent, am avut o colaborare excelenta cu copresedintii Alintei DA din Sectorul 6, care s-a vazut in deciziile luate de Consiliul Local si in modul in care functioneaza Primaria ca intreg. Astazi, Dl Deputat Rares Manescu, Presedintele PNL Sector 6, care este si membru in comisia pentru Administratie Publica, ne sprijina pe toate planurile si ne asigura ca interesele noastre sunt bine reprezentate in Guvern si Camera Deputatilor. Aceasta nu poate sa-mi ofere decat garantia unei colaborari excelente cu partea politica, colaborare care, prin proiectele pe care le vom pune in aplicare, vor avea influente pozitive asupra locuitorilor Sectorului 6.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.