PNTCD si URR solicita Presedintelui, Parlamentului si Guvernului Romaniei sa promoveze de urgenta Legea Lustratiei. Intr-un comunicat remis ieri redactiei, semnat de presedintele taranistilor, Gheorghe Ciuhandu (foto), si de liderul URR, Cosmin Alexa
PNTCD si URR solicita Presedintelui, Parlamentului si Guvernului Romaniei sa promoveze de urgenta Legea Lustratiei. Intr-un comunicat remis ieri redactiei, semnat de presedintele taranistilor, Gheorghe Ciuhandu (foto), si de liderul URR, Cosmin Alexandru, se precizeaza ca, "Pentru o Romanie curata si morala se impune inlaturarea de urgenta din functiile publice de conducere a acelor persoane care au facut parte din nomenclatura comunisto-securista de pana in decembrie 1989". Totodata, crestin-democratii sustin ca este inadmisibil ca la 15 ani de la Revolutie, functii de conducere sa fie ocupate de oameni care si-au "batut joc" de romani in 50 de ani de comunism. "Institutiile statului roman trebuie sa fie curate, sa respecte principiile europene si pe cetatenii care in noiembrie 2004 au considerat ca aleg schimbarea", au mai spus cei doi presedinti crestin-democrati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.