Vaticanul "incurajeaza" catolicii de rit oriental prezenti in Italia sa continue raporturile cu bisericile ortodoxe, in speranta regasirii unitatii pierdute in urma schismei din cadrul Bisericii Crestine, le-a amintit papa Ioan Paul al II-lea partici
Vaticanul "incurajeaza" catolicii de rit oriental prezenti in Italia sa continue raporturile cu bisericile ortodoxe, in speranta regasirii unitatii pierdute in urma schismei din cadrul Bisericii Crestine, le-a amintit papa Ioan Paul al II-lea participantilor la sinodul interparohial din Italia si calugarilor de la manastirea ortodoxa de la Grotta Ferrata, primiti in audienta la Vatican. "Va incurajez sa continuati contactele cu bisericile ortodoxe ce impartasesc, gratie traditiei liturgice comune, aceeasi dorinta de a aduce glorie Dumnezeului unic. Fie ca Domnul atotputernic sa confere tuturor credinciosilor intru Hristos darul deplinei unitati a credintei", a afirmat Suveranul Pontif.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.