TVR Cultural va prezenta maine, de la orele 17.15 o editie speciala "Mihai Eminescu", prilejuita de aniversarea zilei de nastere a scriitorului (155 de ani) si de lansarea eveniment, cu aceasta ocazie, a editiei facsimil "Caietele eminesciene" (tom I
TVR Cultural va prezenta maine, de la orele 17.15 o editie speciala "Mihai Eminescu", prilejuita de aniversarea zilei de nastere a scriitorului (155 de ani) si de lansarea eveniment, cu aceasta ocazie, a editiei facsimil "Caietele eminesciene" (tom I)- Ed. Enciclopedica si Academia Romana, dintr-o proiectata serie de 15 volume. Invitatul special al talk-show-ului este Eugen Simion, presedintele Academiei Romane. Editia va include un reportaj de la lansarea din aceeasi zi de la Biblioteca Academiei Romane, materiale de arhiva, Odiseea Caietelor lui Eminescu povestita de acad. Gabriel Strempel, directorul Bibliotecii Academiei Romane, interviuri cu unii dintre realizatorii proiectului (bibliotecari si artistul plastic Mircia Dumitrescu) si o ancheta despre recenta pozitionare pe locul 1 a lui Mihai Eminescu in topul celor mai mari poeti romani, realizat de revista Romania literara. Emisiunea speciala va fi transmisa si de TVR International, de la orele 18.00. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.