Doi membri ai Comisiei de Etica si Arbitraj (CEA) din TVR - Camelia Robe si Traian Andronic - au semnalat pe 17 decembrie mai multe probleme legate de activitatea televiziunii publice si au solicitat "imediat" gasirea unei "solutii de monitorizare a
Doi membri ai Comisiei de Etica si Arbitraj (CEA) din TVR - Camelia Robe si Traian Andronic - au semnalat pe 17 decembrie mai multe probleme legate de activitatea televiziunii publice si au solicitat "imediat" gasirea unei "solutii de monitorizare a productiilor interne, mai ales a jurnalelor". Printre altele, cei doi au constatat: "Dupa 30 de audieri, colectivul redactiei Stiri se dovedeste neomogen, cu vizibile diferente de valoare profesionala, de preocupare, de onsestitate. "Mostenirea grea" este de obicei invocata un sezon-doua. Dar dupa patru ani de conducere a unui colectiv, modul in care acesta functioneaza, in care a fost reformat sau deformat, exprima calitatile sau defectele managerului. Subalternii sunt, in buna parte, ceea ce fac sefii din ei". In plus, se mai spune: "Faptul ca 22 (din 30 audiati - n.red.) de colegi de la stiri si-au exprimat nemultumiri arata ca problemele de conducere sunt reale: dialogul dificil, profesionalismul indoielnic, inertia, acceptarea presiunilor din afara redactiei, debalansarea reflectarii politice". O alta situatie semnalata de cei doi este urmatoarea: "Cel putin 5 colegi au semnalat prezenta unui anume Catalin de la PSD care copiaza aproape zilnic, cu voia sefilor, inregistrarile si montajele guvernului si ale PSD. Nici directorul, nici redactorul-sef nu recunosc prezenta lui. Dar imagini din arhiva stirilor SRTV s-au regasit in materialele promotionale ale PSD".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.