""Contrar unei opinii raspandite, pentru Rusia este rau atunci cand preturile mondiale ale petrolului sunt prea mari"", considera Valery Yazev. Parlamentarul crede ca pretul va varia intre 35 si 40 de dolari per baril. Potrivit lui Yazev, preturile r
""Contrar unei opinii raspandite, pentru Rusia este rau atunci cand preturile mondiale ale petrolului sunt prea mari"", considera Valery Yazev. Parlamentarul crede ca pretul va varia intre 35 si 40 de dolari per baril. Potrivit lui Yazev, preturile ridicate vor creste costurile produselor petroliere din Rusia, ceea ce va afecta economia ruseasca, privita ca intreg. Parlamentarul mai considera ca SUA au acumulat o rezerva strategica considerabila de petrol, ceea ce va duce la o scadere a preturilor pentru o perioada de timp. Scaderea preturilor s-ar mai putea intampla si daca OPEC va creste productia zilnica in mod considerabil sau daca situatia din Estul Mijlociu se va stabiliza. ""Stabilitatea in Irak si Iran va aduce o scadere a preturilor petrolului, dupa cum, in prezent, ele contin aproape 10 dolari, sub forma de factori de neincredere"", a intarit el. De asemenea, Rusia intentioneaza sa scada taxele de export pentru petrol de la 101 dolari per tona la 83 de dolari, incepand de la 1 februarie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.