E iarna si eu sunt nevoita sa stau zile intregi sub doua plapumi, fiindca nu am cu ce ma incalzi. Motivul? Imposibilitatea de a reveni la normal cu datoriile, imposibilitatea de a-mi procura un mijloc de incalzire, imposibilitatea de a ma descurca si
E iarna si eu sunt nevoita sa stau zile intregi sub doua plapumi, fiindca nu am cu ce ma incalzi. Motivul? Imposibilitatea de a reveni la normal cu datoriile, imposibilitatea de a-mi procura un mijloc de incalzire, imposibilitatea de a ma descurca singura acum, la batranete.De cativa ani sunt bolnava, in ultimii doi ani am suportat doua interventii chirurgicale, urmand si o a treia si mi-am folosit toate resursele financiare, caci oricat de greu imi este vreau sa mai stau un pic printre oameni.
Nu singuratatea ma apasa, caci imi gasesc de lucru si o pacalesc, iar batranetea mi se pare chiar frumoasa, cu toate ca lipsurile ma coplesesc: am renuntat la a mai cumpara o carte, doar din cand in cand cate un ziar, am renuntat la a mai intra prin alimentare pentru a nu pofti la bunatatile care acum se gasesc din plin, am renuntat la a-mi cumpara o haina noua, imi sunt suficiente cele vechi, dar imi este greu sa renunt iarna la caldura. Acum cativa ani am vazut intr-un magazin o soba care functiona pe baza de butelie si se putea muta dintr-o camera in alta, dar nu am avut bani s-o cumpar, iar acum chiar de-ar fi magazinele pline mi-ar fi imposibil s-o procur. Apelez la oamenii bogati si cu suflet daca pot sa-mi daruiasca o astfel de soba, pentru a iesi din aceasta iarna, caci tare mi-e teama ca primavara ma va gasi o piramida de gheata, ca sa nu spun o mumie.
S. Croitoru, Slobozia


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.