OTE FACE RESTRUCTURARI. Grupul elen de telecomunicatii OTE intentioneaza sa renunte la 4.500 de angajati, pentru a economisi 225 de milioane de euro anual, in cadrul unui program mai amplu de reducere a cheltuielilor. Compania, controlata in proporti

OTE FACE RESTRUCTURARI. Grupul elen de telecomunicatii OTE intentioneaza sa renunte la 4.500 de angajati, pentru a economisi 225 de milioane de euro anual, in cadrul unui program mai amplu de reducere a cheltuielilor. Compania, controlata in proportie de 37,7% de Guvernul de la Atena, a anuntat ca ar fi ""indicat"" sa reduca 30% din locurile de munca in acest stadiu al programului. Grupul elen de telecomunicatii OTE detine in Romania 54,01% din actiunile operatorului RomTelecom.

IEFTINIREA CIPURILOR DE MEMORIE. Pretul cipurilor de memorie va scadea, in primul semestru al acestui an, cu peste 30%, sunt de parere analistii sud-coreeni. Aceasta s-ar datora faptului ca producatorii au investit profiturile din anul trecut in instalarea unor noi linii de asamblare, generand o oferta excedentara. Astfel, oferta de memorie DRAM va depasi cererea cu 2-3% in 2005, preturile ajungand la 2,6 dolari pentru un cip in perioada aprilie-iunie, sub nivelul de trei dolari, considerat costul mediu de productie.

TIW PREIA OSKAR HOLDINGS. Grupul canadian Telesystem International Wireless (TIW) a finalizat achizitia companiei cehe Oskar Holdings, operatorul retelei de telefonie mobila Oskar Mobil. Potrivit TIW, inainte de operatiune grupul canadian avea o participatie de 27,1% in actionariatul Oskar Holdings. ""Pachetul de 72,9% din titlurile Oskar Holdings a fost achizitionat de la un grup de investitori in schimbul a 46 milioane de actiuni ale TIW"", se precizeaza intr-un comunicat al companiei. In Romania, grupul TIW detine MobiFon, operatorul retelei de telefonie Connex.

VANZARILE DELL AU CRESCUT CU 176%. Vanzarile Dell Romania au crescut in 2004 cu 176% in raport cu anul anterior. Totalul calculatoarelor personale de birou vandute a fost cu 168% mai mare decat in 2003, iar cea mai accentuata crestere s-a inregistrat in domeniul servere: 900%. In ceea ce priveste calculatoarele personale portabile, vanzarile au crescut cu 324%.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.