Statele membre, acuzate ca-i discrimineaza pe fotbalisti Mai nou, statele membre ale Uniunii Europene sunt acuzate de intoleranta si discriminare din cauza atitudinii pe care o au fata de fotbalisti. Acuzatia a fost formulata de Christine Stix-Hackl
Statele membre, acuzate ca-i discrimineaza pe fotbalisti
Mai nou, statele membre ale Uniunii Europene sunt acuzate de intoleranta si discriminare din cauza atitudinii pe care o au fata de fotbalisti. Acuzatia a fost formulata de Christine Stix-Hackl, unul din cei opt procurori generali ai Curtii Europene de Justitie (CEJ), dupa ce Asociatia spaniola de fotbal a refuzat sa ii aprobe fotbalistului rus Igor Simutenkov licenta pentru a juca fotbal profesionist in competitiile din Spania. Procurorul general a considerat aceasta decizie drept o forma de discriminare ce a fost, de altfel, cauzata de acordul de parteneriat intre Comisia Europeana si Rusia, care prevede ca jucatorii rusi se vor bucura de acelasi tratament ca si ceilalti fotbalisti din comunitatea europeana atunci cand se angajeaza la o echipa in statele din Uniune. Acesta a fost si cazul lui Igor Simutenkov, fost fotbalist profesionist la Clubul spaniol Deportivo Tenerife. El incheiase un contract de angajare cu Deportivo, avea atat viza de resedinta pentru Spania si permis de munca, cat si o licenta acordata tot de Asociatia spaniola pentru jucatorii care nu fac parte din UE. Insa cand a aplicat pentru obtinerea licentei comunitare, cererea lui a fost respinsa de Asociatie. In aceste conditii, Simutenkov a formulat o plangere la Curtea de Justitie din Spania, care a trimis dosarul Curtii Europene de Justitie, decizia finala urmand sa fie luata in cursul acestui an. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.