Un adevarat idol in SUA, acolo unde a evoluat in anii '90, fostul baschetbalist Gheorghe Muresan vrea sa puna in practica o idee ce poate revolutiona sistemul peste Ocean. Retras din activitate in urma cu trei ani si stabilit in New Jersey, Ghita int

Un adevarat idol in SUA, acolo unde a evoluat in anii '90, fostul baschetbalist Gheorghe Muresan vrea sa puna in practica o idee ce poate revolutiona sistemul peste Ocean. Retras din activitate in urma cu trei ani si stabilit in New Jersey, Ghita intentioneaza sa infiinteze grupe de baschet pentru copii in scolile publice din SUA, in cadrul unui program numit "Future Pro Basketball Clinics for Kids". Ar fi pentru prima data cand s-ar infiinta astfel de clase speciale peste Ocean. Proiectul a fost deja demarat de Giant Basketball Academy (GBA), scoala de baschet infiintata de Muresan la New Jersey, in colaborare cu Fundatia "Montgomery Village" si cu departamentele recreationale si comunitare din mai multe districte americane. "Mi-am dorit mult sa-mi implinesc acest vis si pot spune ca sunt pe drumul cel bun", a afirmat Muresan, care s-a aflat duminica la scoala Publica "Smarts's Mill Middle School", din Leesburg (Virginia), unde a facut o demonstratie de baschet pentru copiii care studiaza in aceasta institutie.
GBA a fost deschisa de Muresan in toamna anului trecut in parteneriat cu fostul sau club, Washington Wizzards. inscrierile au inceput din luna de-cembrie, in cadrul scolii functionand grupe de copii cu varste cuprinse intre sase si zece ani. Printre primii inscrisi se numara si fiul cel mare al celui supranumit "Big Ghitza", George (6 ani). Muresan mai are impreuna cu sotia sa, Liliana, un baiat in varsta de 3 ani, Victor.

La GBA cursurile dureaza doua luni

La GBA au fost alcatuite si grupe pentru fete cu varsta minima de 16 ani, dar si pentru adulti de peste 25 de ani. Cursurile GBA dureaza doua luni. Ca un fapt inedit, in cadrul scolii de baschet infiintate de fostul international roman functioneaza o Liga "Masters" rezervata persoanelor de peste 35 de ani care doresc sa practice acest sport. Costurile unei sedinte de pregatire oscileaza intre 40 si 60 de dolari pentru copii si grupele feminine si pot ajunge pana la 95 de dolari pentru cei inscrisi in Liga Masters.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.