Desi in mod oficial astfel de fapte nu exista, surse din cadrul Politiei de Frontiera ne-au confirmat ca pe toata frontiera de vest a Romaniei exista numerosi comercianti, in special benzinarii, care practica acest gen de comert in alte monede decat
Desi in mod oficial astfel de fapte nu exista, surse din cadrul Politiei de Frontiera ne-au confirmat ca pe toata frontiera de vest a Romaniei exista numerosi comercianti, in special benzinarii, care practica acest gen de comert in alte monede decat leul. Majoritatea comerciantilor in cauza invoca faptul ca, deoarece benzinariile lor se afla in imediata apropiere a punctelor de trecere frontiera, accepta ca modalitate de plata si forinti, euro sau dolari, pentru ca ""clientul alimenteaza, vine sa plateasca, dar nu are asupra lui decat valuta"". Chiar daca este logic rationamentul, in realitate ceea ce ignora acesti comercianti este legea care interzice comerciantilor sa efectueze tranzactii comerciale in alte monede decat in lei. Reamintim, Banca Nationala a Romaniei nu a aprobat nici o cerere de folosire a altor monede ca modalitate de plata pentru nici o benzinarie de pe teritoriul national. (Ion Alexandru/ Eduard Pascu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.