Regia: Michael Apted
Cu: Dougray Scott,
Kate Winslet
PRO CINEMA, ora 20.00
Martie, 1943, Marea Britanie. Tom Jericho, un geniu al matematicii si un specialist in spargerea de coduri, este solicitat
Regia: Michael Apted
Cu: Dougray Scott,
Kate Winslet
PRO CINEMA, ora 20.00
Martie, 1943, Marea Britanie. Tom Jericho, un geniu al matematicii si un specialist in spargerea de coduri, este solicitat de serviciile secrete pentru a descifra codurile submarinelor naziste prin care comunicau intre ele si transmiteau informatii catre Comandamentul Suprem. Tom este chemat de urgenta in unitatea de elita aflata in Bletchley Park si nevoit sa lucreze permanent contra cronometru pentru ca submarinele pun in pericol vasele comerciale ale Aliatilor, care strabateau Atlanticul cu 10.000 de pasageri si tone de provizii. In acelasi timp, din Bletchley Park dispare si Claire Romilly, de care Jericho se indragostise, drept care Tom incearca sa descifreze ambele enigme. Cu ajutorul lui Hester Wallace, colega si prietena lui Claire, Jericho patrunde misterele vietii femeii iubite. "Enigma" este filmul de debut al noii case de productie a starului rock Mick Jagger Jagged Films. Mick Jagger a achizitionat drepturile de licenta pentru best-seller-ul lui Robert Harris in 1996, iar scenariul a fost scris de Tom Stoppard. Au fost necesari sase ani pentru realizarea filmului mai mult decat a durat al doilea razboi mondial! pentru ca, asa cum marturiseste Jagger, "E cale lunga de la idee pana la punerea ei in practica. E ca si cum ai face un puzzle fara sa ai toate piesele".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.