Ma numesc Cheche Nicoleta, sunt din orasul Corabia. Am lucrat timp de 2 ani la o firma de confectii din orasul in care locuiesc. Sunt insarcinata si astept din zi in zi sa aduc un copil pe lume, cu toate ca am avut o sarcina foarte dificila (n.r. pr
Ma numesc Cheche Nicoleta, sunt din orasul Corabia. Am lucrat timp de 2 ani la o firma de confectii din orasul in care locuiesc. Sunt insarcinata si astept din zi in zi sa aduc un copil pe lume, cu toate ca am avut o sarcina foarte dificila (n.r. probabil ca cititioarea noastra este deja mamica).
Pe data de 4.10.2004, cand trebuia sa intru in concediu prenatal, am fost chemata sa ma prezint la societate pentru a da nota explicativa ca nu mi-am realizat norma de lucru in perioada 1.09-6.09.2004. Acest lucru s-a datorat faptului ca sotul meu a muncit la aceasta firma, fiind singurul mecanic de intretinere din aceasta fabrica. Dandu-si demisia, ei s-au razbunat pe mine tocmai cand urma sa intru in concediu prenatal. Cu toate ca am avut o sarcina cu probleme, in luna a VI-a am depus la secretariat o cerere si o adeverinta medicala de la medicul ginecolog care ma urmarea, in care se specifica: reducerea programului de lucru si evitarea efortului fizic si intrarea in concediu cu risc maternal.
Am avut multe piedici din cauza medicului de medicina muncii, impreuna cu patronul. Mi-au modificat concediul medical pe luna septembrie: din codul 08 - care reprezinta sarcina, mi l-au schimbat cu - 07 - care este boala obisnuita.
Trebuia sa lucrez cel mult 6 ore, iar ei ma tineau 10-12 ore, lucram chiar si in ture de noapte. Eram dusa chiar de asistenta fabricii la spital, dar pe ei nu-i interesa persoana mea.
Am mers chiar si in instanta, dar se amana mereu: cand nu se prezinta firma, cand sustin ca nu stiau ca sunt insarcinata sau depun cereri de contestare. Ce ma sfatuiti, cui trebuie sa ma adresez, cu toate ca s-a dat o lege in Monitorul Oficial pentru femeile gravide. Dar drepturile femeilor gravide sunt doar pe hartie.
Nicoleta Cheche, Corabia


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.