Un mecanic de locomotiva din Marea Britanie, care a suferit o trauma emotionala dupa ce trenul sau a lovit o capra, a primit o compensatie de 35.000 de lire sterline, de cateva ori mai mult decat primesc urmasii victimelor accidentelor feroviare, rel
Un mecanic de locomotiva din Marea Britanie, care a suferit o trauma emotionala dupa ce trenul sau a lovit o capra, a primit o compensatie de 35.000 de lire sterline, de cateva ori mai mult decat primesc urmasii victimelor accidentelor feroviare, relateaza The Scotsman online. Incidentul s-a petrecut in urma cu patru ani. Trenul a lovit o capra care iesise din locul de pascut printr-o gaura din gard. Compania South West Trains a fost cea care a achitat compensatia. Mecanicul a declarat ca, dupa acest accident, a inceput sa aiba cosmaruri, astfel ca s-a retras din activitate. El sustine ca, din cauza celor intamplate, nici macar nu mai poate calatori cu trenul. Cu un an inaintea incidentului, trenul pe care il conducea acelasi mecanic a lovit o persoana, care s-a sinucis astfel chiar de Ziua Indragostitilor. "Prea frecvent auzim de cazuri in care mecanicii de locomotiva raman cu sechele emotionale grave din cauza ca au lovit animale aflate pe sine", a declarat Sarah Wright, din cadrul firmei de avocati Thompson Solicitors, care l-a reprezentat pe reclamant. "De obicei, ei nu au cum sa evite impactul. In urma unor incidente de acest gen, mecanicii nu se mai pot duce la munca luni de zile si chiar isi pot incheia definitiv activitatea", a subliniat ea. Uniunea mecanicilor de locomotiva ASLEF a precizat ca incidentul a amplificat tulburarea pe care barbatul o suferise in urma celor intamplate de Ziua Indragostitilor. Nina Bawden, care a fost ranita si si-a pierdut sotul in accidentul feroviar de la Potters Bar, in 2002, a subliniat ca societatile feroviare nu doresc sa plateasca despagubiri victimelor unor evenimente de acest gen. Ea a spus ca suma de 10.000 de lire sterline primita drept compensatie dupa accident este "o insulta". "Imi pare rau pentru acest mecanic, dar nu el a fost cel ucis", a subliniat ea. "Familiile victimelor accidentelor nu primesc aproape nimic din partea societatilor feroviare sau li se acorda suma minima prevazuta de lege. Este insultator sa ti se ofere 10.000 de lire sterline dupa ce ti-ai pierdut fiica sau fiul intr-un accident", a precizat Nina. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.