Vicepremierul Adriean Videanu crede ca o solutie pentru combaterea evaziunii fiscale ar fi aceea a obligarii tuturor cetatenilor sa depuna declaratii de avere. Potrivit lui Videanu, daca propunerea sa va fi legiferata, fiecare cetatean va depune la a
Vicepremierul Adriean Videanu crede ca o solutie pentru combaterea evaziunii fiscale ar fi aceea a obligarii tuturor cetatenilor sa depuna declaratii de avere. Potrivit lui Videanu, daca propunerea sa va fi legiferata, fiecare cetatean va depune la administratiile financiare teritoriale o astfel de declaratie, care va putea fi confruntata cu declaratiiile de venit. in cazul in care se vor constata neconcordante, cetateanul culpabil va fi impozitat suplimentar sau, dupa caz, amendat sau chiar condamnat pentru evaziune fiscala. Pentru a deveni operativa, propunerea lui Videanu va trebui sa fie cuprinsa intr-o lege sau Ordonanta de Urgenta. Am incercat sa aflam si parerea cetatenilor despre aceasta noua initiativa. Cei chestionati de noi au considerat ca obligarea lor la declaratii de avere va reprezenta o absurda punere pe drumuri si o prelungire a timpului petrecut in hatisurile birocratiei.
Valentin Mircea, 20 ani, student: "Mi se pare aiurea. Cat timp nu am ce sa declar de ce ma obliga? Legea aceasta are aplicabilitate mare in cazul demnitarilor si al celor bogati, care au ce sa declare. Cum sa declar o avere, cand nu am asa ceva, sunt student".
Marin Iordache, 30 ani, administrator de bloc: "Mi se pare o idee buna. Cine are ceva de declarat sa mearga acolo si sa-si declare averea, in special cei bogati, pe care ii vedem zi de zi la televizor".
Viorica Dumitrescu, 53 ani, casnica: "in principiu mi se pare o idee destul de buna. Nu stiu exact cat de importanta poate fi cand vine vorba de omul de rand care abia isi duce traiul de pe o zi pe alta, cand sunt alte persoane mult mai bogate".
Cristian Magura, 26 ani, redactor: "Nu sunt de acord cu aceasta masura. Ganditi-va ce efort trebuie sa depuna cei care vor da declaratia de avere. Sunt niste drumuri de facut, cozi la care trebuie sa stai".
Bogdan Timariu, 22 ani, editor imagine: "in principiu pare o idee buna. insa nu cred ca ar trebui aplicata tuturor. Nu au toti oamenii averi atat de opulente incat sa fie obligati sa declare si modul in care le-au strans. Important e in cazul celor bagati".
Gabriela Feleaga, 24 ani, economist: "Suna cam ciudat, dar in mare nu am nimic impotriva. Nu cred ca e ceva spectaculos in ceea ce il priveste pe omul de rand care nu are practic nimic de ascuns".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.