Procesul de recalculare a pensiilor necesita suplimentarea posturilor Casei Nationale de Pensii. Personalul institutiei va creste cu 3100 angajati pentru ca procesul de recalculare sa poata fi realizat intr-un timp cat mai scurt. Premierul Calin Pope
Procesul de recalculare a pensiilor necesita suplimentarea posturilor Casei Nationale de Pensii. Personalul institutiei va creste cu 3100 angajati pentru ca procesul de recalculare sa poata fi realizat intr-un timp cat mai scurt. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat la finalul sedintei de ieri a Guvernului ca, in urma calculelor facute, efortul financiar pentru anul 2005, ca o consecinta a majorarii numarului de lucratori din sistem, este de 7045 miliarde lei, suma urmand sa creasca in anii urmatori.
Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a precizat, la randul sau, ca pensionarii vor avea la dispozitie trei ani si nu doar 30 de zile pentru a prezenta Casei de Pensii actele necesare in procesul de recalculare a pensiilor. Intrebat ce se va intampla daca anumite arhive au fost distruse, iar pensionarii nu pot sa-si recupereze actele necesare pentru recalculare, Barbu a mentionat ca, in acest caz, conform proiectului de lege care se afla in lucru, pe perioada de timp respectiva se va lua in calcul salariul minim pe economie urmand sa se acorde sumele cuvenite, retroactiv, daca in termenul de trei ani se aduc actele necesare. In cazul in care va fi depasita perioada celor trei ani, documentele vor fi acceptate, dar nu se vor mai acorda sumele retroactive, ci de la data inscrierii actelor solicitate. (B.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.