Adrian Mutu a semnat miercuri seara un contract pentru cinci ani cu Juventus Torino, liderul la zi al campionatului din Italia, urmand sa aiba un salariu anual de aproximativ un milion de euro. Ieri, presa internationala a anuntat "marea bomba" a pie
Adrian Mutu a semnat miercuri seara un contract pentru cinci ani cu Juventus Torino, liderul la zi al campionatului din Italia, urmand sa aiba un salariu anual de aproximativ un milion de euro. Ieri, presa internationala a anuntat "marea bomba" a pietei transferurilor, insa fara prea multe amanunte. Asta si pentru ca Juventus nu a anuntat transferul lui Mutu decat pe site-ul sau oficial, iar acolo doar in intr-un singur rand: "Mutu bianco-nero - Juventus si-a asigurat serviciile fotbalistului roman Adrian Mutu". Desi transferul a fost anuntat acum doua zile, se pare ca Mutu ar fi semnat chiar pe 8 ianuarie, de ziua lui, in prezenta reprezentatului sau de la firma de impresariat GEA World, Alessandro Moggi, nimeni altul decat fiul directorului sportiv de la Juventus, Luciano Moggi. Desi anuntase ca se afla la Londra, pentru a se interna la clinica de reabilitare "Sporting Chance", condusa de Peter Kay, Mutu a gasit timp pentru un drum la Torino pentru a parafa intelegerea cu Juventus. De asemenea, despre salariul lui Mutu se spune ca ar ajunge chiar la 1,5 milioane de euro anual, adica la jumatate din cel pe care "Briliantul" il primea la Chelsea. "Sunt un om fericit, pentru mine Juventus este maximul. Au fost ani in care s-a vorbit de sosirea mea la Torino, iar acest lucru este acum realitate", a spus "Briliantul".
Chelsea va primi despagubiri
Juventus a mai incercat sa-l transfere pe Mutu si vara trecuta, sub forma de imprumut de la Chelsea. Neintelegerile financiare au facut ca Mutu sa ramana la Londra, unde a si intrat in conflict cu noul antrenor, Jose Mourinho. Prezent mai mult pe banca de rezerve si in tribuna, Mutu a reactionat dur, insa portughezul a lovit decisiv prin comandarea unui test antidoping. Avand deja informatii legate de faptul ca Mutu cazuse prada drogurilor, Mourinho a obtinut concedierea lui Mutu. Numai ca suspendarea de doar sapte luni a creat valuri la Chelsea, clubul londonez amenintand ca-l va da in judecata pe roman pentru a recupera o parte din cele 22,5 milioane de euro platiti in vara anului 2003 catre AC Parma. Ba, mai mult, Chelsea a anuntat ca nu va elibera "cartea verde" a lui Mutu decat pentru sapte milioane de euro, unul dintre oficialii clubului declarand acest lucru dupa ce a aflat de transfer. Totusi, se pare ca sefii lui Juventus au ajuns deja la un acord cu Chelsea, astfel incat, prin anuntul facut miercuri seara pe site-ul oficial, transferul sa fie sigur.
Doua etape si finala ligii
Juventus are un avans de patru puncte in clasament fata de campioana AC Milan, iar Mutu se va lupta pentru un loc de titular cu David Trezeguet, Alessandro Del Piero si Zlatan Ibrahimovic. Del Piero (31 de ani) ar putea pleca insa din vara in Japonia, de unde are oferte excelente din punct de vedere financiar. Asa se explica si graba lui Juventus de a-l legitima pe Mutu, care, dupa doua saptamani pe care le va petrece la "Sporting Chance", ar putea incepe antrenamentele cu echipa lui Fabio Capello. In plus, presiunea venita de la AS Roma, Fiorentina si Palermo, care ii ofereau lui Mutu salarii mai mare, a contat si ea in decizia torinezilor. Suspendat pana pe 18 mai 2005 pentru dopaj, Mutu va putea evolua pentru Juventus in ultimele doua etape ale sezonului, cu Livorno si Cagliari, dar poate juca, teoretic, si in finala UEFA Champions League, programata pe 25 mai, la Istanbul. Presa engleza speculeaza chiar faptul ca Mutu ar putea juca in finala contra lui Chelsea, fosta sa echipa, casele de pariuri anuntand deja cotele pentru aceasta posibilitate!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.