Bunurile celor 19 persoane invinuite in dosarul RAFO Onesti au fost puse sub sechestru asiguratoriu, in speranta ca imensa paguba produsa de aceasta afacere necurata va putea fi recuperata. Masura luata de anchetatori a fost anuntata ieri de procuro
Bunurile celor 19 persoane invinuite in dosarul RAFO Onesti au fost puse sub sechestru asiguratoriu, in speranta ca imensa paguba produsa de aceasta afacere necurata va putea fi recuperata. Masura luata de anchetatori a fost anuntata ieri de procurorul general al Romaniei. "S-au luat masuri de indisponibilizare a bunurilor invinuitilor pentru a se asigura recuperarea prejudiciului", a declarat Ilie Botos. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca valoarea averilor puse sub sechestru poate acoperi paguba. De altfel, prejudiciul total din acest dosar va fi anuntat de procurori in urmatoarele zile. Potrivit lui Botos, monitorizarea persoanelor acuzate a inceput in urma cu noua luni, la sesizarea Serviciului Roman de Informatii si a Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii de Bani. Ancheta propriuzisa a inceput in septembrie anul trecut, cu ridicarea unor documente, identificarea firmelor si a persoanelor implicate.
La Parchetul General au continuat ieri audierile. Alti trei membri ai fostului APAPS au fost chemati sa raspunda intrebarilor procurorilor: Cristina Nicolae, Robert Neagoe si Stan Popa. Desi oficial numele oamenilor de afaceri Corneliu Iacobov si Ovidiu Tender nu au fost anuntate de Parchetul General ca aparand pe lista celor 19 urmariti penal care sunt si dati in consemn la frontiera, cei doi sunt, potrivit unor surse, invinuiti in dosar. Singurele nume data publicitatii sunt: Teodor Gaureanu, Constantin Margarit, fratii Alexandru si Octavian Iancu si tatal lor, Eugen. Primul e fost administrator al RAFO, iar ceilalti patru sunt de la VGB Oil.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.