Ca despre multe dintre metodele de tratament foarte eficiente (vezi produse cortizonice, antibiotice) si despre laser s-a crezut ca este "bun la toate".
Laserul chirurgical cu CO2 este o metoda de distrugere a leziunilor excrescente,de natura
Ca despre multe dintre metodele de tratament foarte eficiente (vezi produse cortizonice, antibiotice) si despre laser s-a crezut ca este "bun la toate".
Laserul chirurgical cu CO2 este o metoda de distrugere a leziunilor excrescente,de natura benigna sau maligna. Laserul e o alternativa moderna si mult mai eficienta la electrocauterizare, chirurgie sau ardere cu azot lichid. Se foloseste in tratamentul distructiv al verucilor, papiloamelor (leziuni virale extrem de raspandite in talpa, pe maini sau decolteu) in arderea keratozelor seboreice sau senile - care apar ca degenerari ale pielii, uneori precanceroase. De asemenea, laserul se foloseste in tratamentul angiaomelor stilate - mici pete vasculare. Toate tumorile benigne beneficiaza de tratamentul laser, care se dovedeste a fi cel mai eficient din punct de vedere terapeutic si estetic.
Vindecarea dupa arsura laser este mai rapida si mult mai "frumoasa". in afara leziunilor benigne, laserul se foloseste pentru tratamentul distructiv al unor forme de cancere cutanate si anume epitelioamele bazocelulare. De precizat ca nu orice leziune cutanata maligna poate fi tratata cu laser - melanomul malign avand chiar contraindicatie, ca si nevii pigmentari (alunitele).
Deci laserul este salutar in multe afectiuni dermatologice, dar nu este un panaceu. Numai medicul dermatolog poate recomanda utilizarea lui.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.