Justitia a pronuntat primul verdict intr-un "dosar de lux", dintre copertele caruia transpar solide legaturi infractionale dintre VIP-uri si bancheri cunoscuti. Acest dosar demonteaza o escrocherie de peste 2,5 milioane $ in culisele careia se afla f

Justitia a pronuntat primul verdict intr-un "dosar de lux", dintre copertele caruia transpar solide legaturi infractionale dintre VIP-uri si bancheri cunoscuti. Acest dosar demonteaza o escrocherie de peste 2,5 milioane $ in culisele careia se afla fostul sot al cantaretei Manuela Fedorca (foto).
Printr-o decizie recenta a Tribunalului Bucuresti - care poate fi atacata cu apel - omul de afaceri Valentin Nedelcu (casatorit pana in 2001 cu Manuela Fedorca) a primit sapte ani de inchisoare pentru deturnare de fonduri, iar complicele lui, bancherul Florian Berbec (fost director la WEST BANK), a fost condamnat si el la cinci ani de detentie.
Dosarul celor doi a fost deschis in 2000, in urma unei plangeri pe care partenerii de afaceri din Franta ai lui Nedelcu au facut-o in Romania. Ei l-au acuzat ca a prejudiciat firma romano-franceza "GMT Romania" cu 2,5 milioane de dolari. Din acesti bani, Nedelcu ar fi trebuit sa cumpere cereale din Romania pentru export, insa el ar fi redirectionat fondurile catre o firma-paralela, fondata pe numele cumnatei lui, Liliana Fedorca (sora Manuelei).

Divort calculat

In 2002, dosarul a fost deferit Tribunalului. in paralel, Nedelcu a fost arestat, iar conturile i-au fost blocate in vederea recuperarii prejudiciului. Tardiv insa, intrucat afaceristul divortase cu catva timp inainte de Manuela Fedorca si trecuse pe numele ei vila cu piscina pe care o aveau la Baneasa. Mai mult, el vanduse unul cate unul autoturismele de lux pe care le detinea.

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.