Invinsa pe teren propriu de Ucraina 31-29 (15-17), nationala masculina de handbal a Romaniei isi pastreaza sanse de calificare in play-off-ul de promovare la Campionatele Europene. Selectionerul Lucian Rasnita este increzator si recunoaste ca adversa
Invinsa pe teren propriu de Ucraina 31-29 (15-17), nationala masculina de handbal a Romaniei isi pastreaza sanse de calificare in play-off-ul de promovare la Campionatele Europene. Selectionerul Lucian Rasnita este increzator si recunoaste ca adversarii au fost mai puternici. "A fost evident pe teren ca Ucraina a fost mai puternica decat echipa noastra", a declarat "principalul" echipei noastre. "stiam ca adversarii nostri sunt favoriti inca dinaintea meciurilor de calificare.
Chiar daca am pierdut meciul pe greselile noastre, ucrainenii au demonstrat la Oradea ca au o echipa mai matura si mai pragmatica", a mai adaugat Rasnita, care a incheiat spunand ca isi asuma in intregime responsabilitatea pentru esecul de duminica.

* in momentul intonarii imnului de stat al Romaniei cei aproximativ 3.000 de spectatori prezenti la acest joc au cantat prima strofa intr-un cor de invidiat.

* Pe tot parcursul intalnirii de duminica, ucrainenii au fost condusi pe tabela de marcaj, ei trecand in avantaj pentru prima data in minutul 48.

* in partea a doua a meciului schimbarile au fost facute total neinspirat, de multe ori ucrainenii reusind sa ne surprinda cand o parte dintre jucatorii nostri erau la schimbare.

* inainte de a da ochii cu ziaristii dupa meci, antrenorul Ucrainei, Savgey Kushnirik, s-a intretinut minute bune cu tehnicianul echipei Minaur Baia Mare, Lascar Pana, in limba rusa. Cei doi fosti adversari in teren pe vremuri au depanat amintiri, dar au si vorbit despre dubla confruntare romano-ucraineana, felicitandu-se reciproc.

* La conferinta de presa de dupa joc Kushnirik a tinut sa multumeasca in cea mai mare parte a timpului organizatorilor si a vorbit mai putin de joc din motive personale. Dar si atunci cand a facut-o, translatorul a pierdut de multe ori firul ideii principale.

* Adversara de miercuri a echipei noastre, Estonia, ocupa in acest moment pozitia de lider in grupa, dupa victoriile obtinute in fata Luxemburgului cu 29-22 la Tallin si 38-34 in deplasare. Ex-sovieticii au ajuns ieri la Oradea. Pentru a spera la calificare, romanii sunt obligati sa castige ambele partide cu balticii. Prima dintre acestea e programata maine, la Oradea, cu incepere de la ora 17.00.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.