"Cel mai mare pericol pe termen scurt este ca securistii si nomenclaturistii de nivel doi din fostul PCR si din UTC sa faca o a doua fratie la nivelul anului 2005 pentru ca atunci nu mai putem vorbi deloc de posttranzitie, ci de episodul doi la lovit
"Cel mai mare pericol pe termen scurt este ca securistii si nomenclaturistii de nivel doi din fostul PCR si din UTC sa faca o a doua fratie la nivelul anului 2005 pentru ca atunci nu mai putem vorbi deloc de posttranzitie, ci de episodul doi la lovitura de stat din 1989 si care a durat 15 ani (...) prima fratie a fost realizata in 1989 de reprezentantii de prim rang ai Securitatii si ai nomenclaturii PCR si UTC. Acum a venit randul celor putin mai tineri, din rezerva de cadre a Securitatii si a PCR". Acest lung citat nu-i apartine vreunui adversar al noii Puteri instalate dupa 12 decembrie, ci lui Cozmin Gusa, mana dreapta a lui Traian Basescu in recent incheiata campanie electorala. Afirmatia a fost facuta in cadrul interviului aparut, ieri, in "Romania libera". Interesant!
Dar sa rasfoim ziarele in continuare. "Gardianul", tot ieri: "Presedintele Traian Basescu se afla, categoric, in spatele numirii lui Silvian Ionescu in functia de prefect al Capitalei (...) noul prefect a facut obiectul mai multor dezvaluiri de presa, toate fiind legate de apartenenta sa la fosta Securitate". Dar cine este acest Silvian Ionescu? "Silvian Ionescu, ofiter de Securitate din 1974, care a raspuns de zona Belgia, unde dl Basescu conducea reprezentanta Romaniei" (fragment al unei declaratii a fostului presedinte Emil Constantinescu in emisiunea "100%" a lui Robert Turcescu). si mai interesant!
Tot ieri, o declaratie a lui Ticu Dumitrescu, initiatorul Legii Accesului la Dosarele Securitatii: "in situatia in care puterea actuala se inconjoara de tot felul de "priboi", intrebarea este: unde este deosebirea? Fiecare cu securistii sai. Iliescu, cu ai lui, Basescu cu ai lui". Interesant!
Tot ieri, pe depesele agentiilor de presa soseste o stire bizara: Traian Basescu si Mugur Ciuvica s-ar putea impaca in procesul in care a fost acuzat de colaborare cu fosta Securitate, iar declaratia ii apartine avocatului presedintelui. Interesant! Pai cum ramane atunci cu onoarea domnului Traian Basescu?
Rasfoind ziarele de ieri, stateam si ma intrebam: sa fi avut loc la 12 decembrie, ziua alegerii noului presedinte al Romaniei, "Revolutia" despre care ne vorbea Traian Basescu?! Sau Cozmin Gusa cu a lui "fratie" sa fie mai aproape de adevar?! Eu habar n-am. Dumneavoastra ce credeti?


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.