Selectionerul Victor Piturca a declarat ieri, la Casa Fotbalului, ca fostii internationali Gheorghe Popescu si Ionut Lupescu nu ar fi solutii mai bune decat Mircea Sandu pentru conducerea Federatiei Romane de Fotbal. "Pentru mine personal nu exista u

Selectionerul Victor Piturca a declarat ieri, la Casa Fotbalului, ca fostii internationali Gheorghe Popescu si Ionut Lupescu nu ar fi solutii mai bune decat Mircea Sandu pentru conducerea Federatiei Romane de Fotbal. "Pentru mine personal nu exista un scandal intre fostii componenti ai nationalei. Este opinia lor, insa eu le recomand tuturor sa munceasca acolo unde sunt, asa este normal. Presedintele FRF munceste in fiecare zi, incearca sa-si faca meseria. Nu cred ca Ionut Lupescu sau Gica Popescu ar fi solutii mai bune decat Mircea Sandu, care e un presedinte cu mare experienta si care a facut multe pentru fotbalul romanesc, in ciuda lucrurilor negative care sunt scoase in fata", a precizat Piturca.
Antrenorul primei reprezentative spune ca nu se poate face o comparatie intre generatia Steaua '86 si nationala din 1994. "Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni si, pana la urma, aceasta este cea mai mare performanta, sa castigi un trofeu".

Piti semneaza contractul azi sau maine

"Nu am avut timp pana acum sa semnez contractul cu FRF, am avut foarte multa treaba, dar in perioada imediat urmatoare, azi sau maine, voi face acest lucru. Se face prea mare tam-tam pe problema semnarii. A cazut varianta de contract la care ma gandisem in cazul calificarii la CM-2006 si necalificarii la CE-2008. A fost ideea mea, o simpla discutie, insa obiectivul meu este foarte clar, sa calific nationala la CE-2008", a spus el.
Selectionerul a precizat ca a discutat cu mai multi jucatori romani care evolueaza in campionatele straine. "imi doresc sa fie sanatosi, pentru ca din acest punct de vedere nu am inceput cu dreptul, dupa accidentarea lui Lobont. Voi sta de vorba in curand si cu Viorel Moldovan, sa vedem ce angajament isi va gasi. Sper sa fie pregatit si sa poata veni din nou la echipa nationala. M-am vazut cu Ghioane, totul e in regula, acum depinde de el si numai de el", a marturisit Piti, care a adaugat ca nu a reusit, in schimb, sa discute cu Mutu: "Mutu e foarte greu de gasit, l-am sunat sa-i spun "La multi ani", dar nu am dat de el. Trece printr-o perioada grea, trebuie sa lupte, sa munceasca, nu are timp sa vina cu nationala in vacanta".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.