Deducerea personala de impozit pentru angajatii cu salarii brute intre 10 milioane lei si 30 milioane lei va fi cuprinsa intre 100.000 de lei si 6,5 milioane lei, in functie de nivelul salariului si numarul persoanelor aflate in intretinere, potrivit
Deducerea personala de impozit pentru angajatii cu salarii brute intre 10 milioane lei si 30 milioane lei va fi cuprinsa intre 100.000 de lei si 6,5 milioane lei, in functie de nivelul salariului si numarul persoanelor aflate in intretinere, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice. Dupa introducerea cotei unice de impozitare de 16%
pentru veniturile persoanelor fizice, Ministerul Finantelor a introdus noi deduceri personale de impozit, diferentiate in functie de valoarea salariului.
In cazul angajatilor cu salarii mai mici de 10 milioane de lei, valoarea deducerii personale variaza de la 2,5 milioane lei, pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere, la 6,5 milioane lei, pentru salariatii care au patru sau mai multe persoane in intretinere. Pentru angajatii cu salarii mai mari, ministrul Finantelor, Ionut Popescu, promisese ca, pana la sfarsitul lui ianuarie, sa emita un ordin prin care sa stabileasca deducerile.
Peste 30 de milioane de lei, deduceri zero
Astfel, angajatii cu salarii cuprinse intre zece milioane de lei si 30 de milioane de lei vor beneficia de deduceri care scad proportional cu cresterea veniturilor.
Pentru salariatii care obtin peste 30 de milioane de lei deducerea este zero, indiferent de numarul persoanelor in intretinere.
In cazul contribuabililor care nu au persoane in intretinere si salarii cuprinse intre 10 milioane de lei si 10,8 milioane lei, deducerea va fi de 2,5 milioane de lei.
Pentru un venit brut din salarii cuprins intre 20,4 milioane de lei si 21.199.999 lei, deducerea este de 1,2 milioane lei.
Persoanele cu salarii brute lunare intre 26 milioane lei si 26,79 milioane lei beneficiaza de o deducere de 500.000 de lei.
Cel mai redus nivel al deducerii, de 100.000 de lei, va fi aplicat contribuabililor fara persoane in intretinere si care obtin salarii cuprinse intre 29,2 milioane de lei si 29.999.999 lei.
Valoarea deducerilor primite de salariatii cu venituri brute intre 10 milioane de lei si 30 de milioane de lei creste daca acestia au persoane in intretinere.
In cazul in care un angajat are o singura persoana in intretinere, valoarea deducerii este cuprinsa intre 3,5 milioane de lei, pentru venituri de pana la 10,571 milioane de lei, si 100.000 lei, la
un salariu situat in intervalul 29,428 milioane lei - 29,999 milioane lei. Valoarea maxima a deducerii, de 6,5 milioane de lei, va fi acordata salariatilor ca-
re au patru sau mai multe persoa-
ne in intretinere si venituri brute de pana la 10,307 milioane de lei. Conform legislatiei in vigoare, deducerile se acorda doar pentru veniturile din salarii unde contribuabilul are functia de baza.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.