Surse din Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) ne-au declarat ca bancile care nu au publicat dobanda anuala efectiva pe site-uri pot fi sanctionate in baza Legii creditului de consum si a Ordonantei nr. 21/1992 privind protectia c
Surse din Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) ne-au declarat ca bancile care nu au publicat dobanda anuala efectiva pe site-uri pot fi sanctionate in baza Legii creditului de consum si a Ordonantei nr. 21/1992 privind protectia consumatorului.
Sursele din ANPC au facut trimitere la articolul 10 al Ordonantei, fara a da alte detalii. Institutia de credit care nu respecta Legea creditului pote fi amendata cu sume intre 50.000.000 de lei si 250.000.000 de lei.
De asemenea, se pot dispune sanctiuni complementare, precum suspendarea autorizatiei de exercitare a activitatii de creditor sau de intermediar de credite, retragerea autorizatiei de exercitare a activitatii de creditor sau intermediar de credite, anularea autorizatiei de exercitare a activitatii de creditor sau de intermediar de credite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.