V-ati saturat sa strabateti jumatate din oras pentru a va plati facturile la utilitati? Sa pierdeti timp la cozile casieriilor sau sa fiti legat de un program de lucru cu publicul care nu va avantajeaza? Facturile de telefon, curent electric, apa sau

V-ati saturat sa strabateti jumatate din oras pentru a va plati facturile la utilitati? Sa pierdeti timp la cozile casieriilor sau sa fiti legat de un program de lucru cu publicul care nu va avantajeaza? Facturile de telefon, curent electric, apa sau gaze se pot plati si prin banca, posta sau direct printr-un bancomat. Factura de energie electrica se putea plati, pana in urma cu putin timp, doar la casieriile companiei. Acum, facturile se pot plati si prin intermediul bancomatelor BCR (pentru posesorii de carduri la aceasta banca). Pentru Bucuresti si Ilfov, facturile se pot plati, non-stop, la orice benzinarie Agip.
Factura de gaze se poate plati la oficiile postale. Acest serviciu e disponibil in Bucuresti si in 84 de oficii postale din 10 judete in care activeaza Distrigaz Sud: Prahova, Dolj, Gorj, Olt, Calarasi, Constanta, Ialomita, Tulcea, Teleorman si Galati. Abonatii Distrigaz Sud pot face numai plati integrale ale facturii la oficiile postale.
Facturile telefonice pot fi platite fie prin oficiile postale, fie la unele din bancile comerciale. Clientii Romtelecom isi pot achita facturile la oricare din sucursalele BCR, Banc Post, HVB Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Banca Romaneasca, Banca Tiriac, ABN AMRO Bank, Citibank. Clientii trebuie doar sa detina factura si sa se prezinte la orice ghiseu semnalizat cu mesajul "Aici puteti plati factura telefonica". De asemenea, pentru detinatorii de carduri, facturile Romtelecom pot fi platite in reteaua de bancomate a BCR, Banc Post si Banca Tiriac, dupa completarea unui formular disponibil la sediul bancii respective. Facturile de telefon se pot plati la benzinariile Agip din Bucuresti.

O noua modalitate de plata

Bucurestenii, dar si locuitorii din Cluj, Constanta, Brasov si Ploiesti isi pot plati diverse facturi, printre care cele la telefonia fixa si mobila, non-stop, la automatele montate de Citibank la sediile sucursalelor.
Sistemul "Easy Payments" permite plata facturilor, in numerar la bancomatele Citibank, fara ca persoana respectiva sa fie clientul bancii. in Bucuresti si Ilfov se plateste, in plus, factura de electricitate si de apa. in Cluj se pot plati si facturile de gaze si energie termica.
"Procedura este simpla, clientul vine cu factura, isi selecteaza din meniul aparatului, prin atingerea ecranului, compania pentru care vrea sa plateasca. Apoi scaneaza de pe factura codul de bare sau, dupa caz, isi introduce datele de identificare si introduce intr-o fanta suma de pe factura. Aparatul accepta numai bancnote si nu da rest. Astfel sumele vor fi rotunjite si scazute de companie din factura lunii urmatoare", ne-a explicat Daniel Stancu, de la Citigroup.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.